Hallo allemaal hier volgt onze eerste reisblog van ons half jaartje Zuid Amerika, we zijn nu ruim een week onderweg en genieten volop van al het mooie dat Argentinië te bieden heeft. 


Jullie kunnen onze route volgen via: http://www.polarsteps.com/WilliamBeurskens
Via deze site kunnen jullie precies volgen waar we momenteel zijn. Aanmelden is niet nodig, gewoon op de link naar Zuid Amerika klikken.
Veel leesplezier en in het gastenboek kunnen jullie ook een berichtje achter laten, groetjes van Janine en William!

 

#1 Schiphol 06-02

Wat is dat heerlijk wakker worden. Weten dat onze droomreis eindelijk begint en een half jaartje niet werken, wat een vooruitzicht. Na een gezellige lunch met vrienden en familie hebben we afscheid genomen. Iedereen bedankt voor de kaartjes en berichtjes afgelopen weken! We zijn met de trein naar Schiphol gegaan voor de vlucht naar Buenos Aires.

 • 00111
 • 00131
 • 00151


#2 Buenos Aires 07-02
Na een goede nachtvlucht (William lag minimaal 8 uur in diepe slaap) zijn we aangekomen in het zonnige Buenos Aires in Argentinië. Op de fiets hebben we door de stad gefietst, ideaal om de stad te verkennen. We hebben de wijken La Boca, Palermo, Recoletta gezien en het ecologisch park Costanera Sur. De wijk La Boca was erg mooi, kleurrijke huisjes, muurschilderingen en gezellige straatjes. Voor ons was deze kennismaking met Buenos Aires genoeg, we zijn niet zo'n stadmensen en hebben meer zin in de natuur. Ons hostel Lopez was goed, alleen erg gehorig, want de buren hadden een heftige nachtdienst!

 • 00211
 • 00221
 • 00231#3 Ushuaia 08-02
Om half vier ging de wekker om het vliegtuig te halen naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld in Argentinië. Na aankomst in ons hotel la Casa de Alba zijn we begonnen aan onze eerst hike. Ushuaia ligt aan het Beagle kanaal en is omringd door bergen en een kleine gletsjer, Glacier Martial. Deze zijn we op gelopen tot aan de voet van de gletsjer, onder het genot van een zonnetje. Een mooi tochtje met een schitterend uitzicht over Ushuaia.

 • 00311
 • 00321
 • 00331#4 Ushuaia 09-02
's Morgens waren we aan het twijfelen wat we gingen doen en uiteindelijk de keuze gemaakt voor een hike. Deze keer rondom Glacier Martial in natuurgebied Tierre del Fuego. De tocht begon met een heerlijk zonnetje en we hadden de keuze om naar de laguna te lopen en terug of lekker vlak rondom de gletsjer. We liepen op dat moment door een mooi bosrijk gebied. Janine had geen zin om weer te klimmen dus kozen we voor de vlakke maar langere tocht van ongeveer 20 km. Na 2 uur begon het pad wat ruiger te worden met klimmen en dalen erbij. Op dat moment nog erg leuk en gaaf om in zo'n ongerept natuurgebied te wandelen. Janine had al honger maar William wilde op een bepaalde plek lunchen en dat was nog een uurtje wandelen. Maar na 1,5 uur hadden we zelfs de T-splitsing die er nog ver voor lag niet bereikt. Dus toen mocht er eindelijk gegeten worden en daarna snel weer door. Het pad werd ruiger en het was klimmen geblazen. Nog geen half uur later begon het pad nog ruiger te worden. Bijna elke stap was kijken hoe en waar je je voet plaatste. Het schoot niet op en Janine zat er helemaal doorheen toen bleek dat we pas halverwege waren (10 km) en zagen dat we nog mininaal 3 km moesten klimmen! En hoe kon het ook anders. Het weer sloeg finaal om naar flinke wind en sneeuwbuien. Dit is dus wat ze bedoelen met 4 seizoenen in een dag. Er zat niets anders op dan door blijven lopen en zuinig aan doen met het beetje water wat we nog over hadden. Na 2 uur hadden we de top bereikt. Vanuit daar kon het dalen gelukkig beginnen. Het pad werd beter begaanbaar, maar wel veel stenen en meer open stukken. Bij het zien van de zee was het een opluchting bij William, maar Janine dacht, o nee nog zo ver. Het was nog een flink stuk lopen tot aan het dal. Eenmaal daar moesten we nog enkele km omlopen om tot de openbare weg te komen.  Na net geen 25 km waren we er allebei klaar mee en waren dolgelukkig toen we gelijk een taxi vonden om ons naar Ushuaia terug te brengen, voor een hapje, wat ook nog tegen viel. De hele hike welgeteld 6 personen, 17 paarden en een vos tegen gekomen. Wat een adembenemende omgeving en avontuurlijke, maar heftige tocht die we niet snel zullen vergeten!

 • 00411
 • 00421
 • 00441
 • 00451#5 Ushuaia 10-02
Deze dag was een rustiger dagje, heerlijk op de boot. Met een catamaran hebben we een tocht gemaakt over het Beagle kanaal. Mooie vergezichten tussen de met snewwu bedekte bergen links en rechts van ons. Onderweg een paar stops gehad om een grote kolonie vogels, zeeleeuwen en pinguïns te aanschouwen. De rest van de dag hebben we door Ushuaia gelopen en de reis naar El Calafate voor bereid.

 • 00511
 • 00521
 • 00531
 • 00541

 

#6 El Calafate 11-02

Na het ontbijt met de backpack naar de luchthaven gelopen voor de vlucht naar El Calafate. Gelukkig nog een vlieg ticket gevonden, de bussen zaten vol vanwege de vakantietijd en anders was het een of meerdere dagen wachten.  In El Calafate hebben we wat rond gelopen en de planning gemaakt tot aan de hike in Torres del Paine. Het is een gezellig stadje en de hele week is het feestweek. Zaterdag komen we hier terug voor optreden van Luis Fonsi, ja ja, die van Despacito!

 • 00611
 • 00621


#7 El Calafate 12-02
Op deze zonnige dag hebben we de Perito Moreno bezocht in het nationaal park Los Glacieres. Via een zandweg langs het Lago Argentino zijn we naar het park gereden met de bus. Onderweg even bij een ranch gestopt voor wat te drinken en wat foto's. De gletsjer Perito Moreno was erg indrukwekkend, een ijsmassa van meer dan een kilometer breed en 40 meter hoog die in het meer uitkomt en smelt vanaf de Patagonische ijsvlakte. Wat een natuur geweld en een herrie als er wat afbrokkeld. Wel super toeristisch, maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop hebben we de bus gepakt naar El Chaltén.

 • 00711
 • 00721
 • 00731#8 El Chaltén 13-02
Ons eerste nachtje in een hostel op een slaapzaal van 6 personen beviel goed. 's morgens lekker rustig aan gedaan en daarna een korte hike gemaakt naar Mirador las Águiles. Niet lastig, maar een leuke rustige wandeling met uitzicht over het dorpje El Chaltén en de berg Fitz Roy. Het waaide behoorlijk hard maar het zonnetje scheen in ieder geval. Later op de dag regende het maar hier hebben we geen last van gehad.

 • 00811
 • 00821
 • 00831


#9 El Chaltén 14-02
In de morgen vertrokken vanuit het hostel voor een 2 daagse hike inclusief overnachting in een tentje. Deze hadden we 's morgens gehuurd met een slaapzak en een matje. Vanuit El Chaltén zijn we richting camping Poincenot gelopen met een stralend zonnetje om daar de tent op te zetten. Vanuit daar zijn we verder gelopen naar Lago de los Tres, een schitterend uitzichtpunt richting Fitz Roy. Het was een flinke beklimming maar meer dan waard! Hier hebben 2 uurtjes genoten van de mooie natuur om erna terug af te dalen naar de camping. Hier stonden tientallen tentjes, want het is een erg populaire hike. Nadat we ons mee gebrachtte bakje pasta hadden gegeten hebben we nog enkele kilometers gewandeld naar een uitzichtpunt en de teller stopte bij 25 km. Een heerlijk dagje in de adembenemende natuur van Patagonie! 

 • 00911
 • 00921
 • 00931
 • 00941

 

#10 El Chaltén 15-02
Vanmorgen wakker geworden in ons tentje op camping Poincenot midden in de natuur. Het waaide en regende in de nacht maar gelukkig was het 's morgens vij het opstaan droog om de tent af te breken. Na een ontbijtje zijn we vertrokken naar Laguna Torre. Het weer was een groot verschil met gisteren, het zonnetje had plaats gemaakt voor wind en regen. De kilometers waren vandaag een stuk vlakker dan gisteren en rond de middag bereikten we Laguna Torre. Dit was een pittige klim, niet om de zwaarte maar om de harde wind vanuit de gletsjer. Bij het uitzicht punt zijn we allebei letterlijk omver gewaaid. Het uitzicht was minder spectaculair dan Lago de los Tres, maar dat kwam ook door de bewolking. De terugweg hadden we allebei vermoeide benen. 2 dagen wandelen met een zware rugzak met tent slaapzak enz. begonnen we te merken. Maar het was allemaal waard deze 2 dagen. 

 • 01011
 • 01021
 • 01041