Mijn naam is William Beurskens, ben woonachtig in Panningen en ben geboren op 23 mei 1984. Sinds 2001 ben ik actief in de wielersport. Wat begon als af en toe wat fietsen in de bossen en het rijden van een wedstrijdje, is in al die jaren uitgelopen tot een echte passie, namelijk Mountainbiken. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 400 keer aan de start gestaan van een wedstrijd, oftewel een nummer op de rug of een stuurbordje! 


In de jaren dat ik een wedstrijdlicentie had bij de KNWU rijd ik bij de Amateurs, en de laatste jaren in de categorie Masters 30+. In de wintermaanden was ik vaak actief op de mountainbike in de regionale wintercompetie en in de zomermaanden waren het XC wedstrijden af met (meerdaagse) marathon wedstrijden in binnen en buitenland. De XC wedstrijden zijn  van korte duur (1 tot 2,5 uur), maar de marathons kunnen oplopen tot ruim boven de 10 uur en gaan ook vaker over meerdere dagen. Ik heb onder andere succesvol deelgenomen aan meerdaagse wedstrijden zoals de Transportugal 2016, Brasil Ride 2014, Cape Epic 2012, Trans Schwarzwald 2010, Duchenne Heroes 2008 en de Transalp Challenge 2007. Ook extreme ritten ga ik niet uit de weg zoals de Salzkammergut Trophy 2011 en zelfs 24 uurs races. In seizoen 2015-2016 reed ik voor het Univega Pro Cycling Team.

Momenteel heb ik geen wedstrijd licentie meer, maar rijd ik een tocht of een wedstrijd als het me uit komt en als ik er zin in heb. Dit doe ik bij de gezellige club Cycling Team Limburg
Ik ben werkzaam bij Unisign te Panningen, waar ik de functie van Inbedrijfsteller vervul. Een uitdagende en afwisselende baan met een internationaal karakter, dit zorgt ervoor dat het ook steeds een uitdaging blijft om tijd te vinden om te trainen voor mijn zelf gestelde doelen. Deze doelen zijn de laatste jaren dan ook anders geworden, het wedstrijd gerichte heeft plaats gemaakt voor plezier op de fiets.

Buiten het reizen voor mijn werk reis ik ook erg graag om de mooie plaatsen op deze wereld te ontdekken. In 2018 heb ik samen met mijn vriendin Janine een rondreis van 6 maanden door Zuid Amerika gemaakt en dat smaakt naar meer. Over deze reis is een compleet verslag te lezen op de website. 

Bedankt voor de interesse in mijn website en kijk gerust verder rond en lees over mijn verhalen en avonturen. 

William Beurskens