Afgelopen weekend werd er onder mooie zomerse omstandigheden de Saarschleifen Bike Marathon gereden. Een erg mooie, technische en perfect georganiseerde marathon over 103 kilometer en 2700 hoogtemeters. De eerste ronde een grote ronde van 55 kilometer en daarna een van 48 met doorkomst over start finish.
 
MTB Team Peel en Maas was weer compleet en vandaag uitgebreid met Peter Nielen. Met 8 personen, Anton, Roy, Peter, Sas, Suus, Maartje, Kristel en ikzelf zijn we zaterdags aangereden om in een hotel te overnachten. ’s Avonds nog de nummers opgehaald en een pizzeria opgezocht en daarna uitrusten voor de marathon.
 
’s Morgens was om half 10 de start en we stonden op tijd in het vak om een plaatsje vooraan te hebben. Er werd hard gestart en het tempo zat er meteen goed in, het eerste gedeelte was konden we de kop nog zien rijden en ik zat net iets achter Peter. Enkele kilometers verder zag ik nog net in mijn ooghoeken dat Peter langs de kant stond, later bleek met problemen met zijn derrailleur. Ik kwam in een groepje te rijden met onder meer Riny van Deursen. Het ging redelijk bij mij de eerste ronde, het klimmen ging nog niet echt lekker ik kwam helemaal in mijn ritme want moest diverse renners laten gaan. Maar het tempo zat er wel goed in en het was genieten. De mooie uitzichten en de erg leuke trails en beklimmingen maken deze marathon tot een van de mooiere die er is.
Ik kon me de klimmen nog herinneren van 2 jaar geleden, echte pittige klimmen die er flink in hakten, en ze moesten allemaal nog een keer bedwongen worden. Erg leuk was het vele publiek, op de klimmetje stonden de mensen met rammelaars en iedereen omhoog te schreeuwen!
  
Bij doorkomst na net geen 2,5 uur bij start finish stond Kristel om foto’s te maken en een stukje verder stond Sas klaar met de bidons! Peter bleek hier maar een minuutje achter me te zitten maar ik heb hem niet gezien. Ik kwam met twee Nederlanders te rijden. Zij reden de vlakke stukken op kop en ik reed bergop voorop. Het tempo zat er goed in en de benen voelden erg goed. Na 3 uur wedstrijd kwam Niels Boon opeens voorbij en hij zei kom maar in mijn wiel. Zo gezegd ze gedaan en hij reed een erg strak tempo op het vlakste gedeelte van het parcours. Ik zat achter Niels en daarachter volgden er steeds meer die allemaal werden opgepikt. Op enkele korte klimmetje ben ik erg diep moeten gaan maar ik kon Niels net volgen en achter me zag ik ze een voor een weg vallen. Tot aan een venijnige klim kon ik volgen en hierna moest ik hem echt laten lopen, maar ik was wel uitgelopen op de gehele groep achtervolgers.
 
Zo kwam ik het laatste gedeelte van de marathon alleen te zitten met alleen nog een renner voor me die was gevallen en zijn arm in het verband had. De laatste klimmen van de dag deden wel pijn bij mij maar de benen voelden nog redelijk aan. Alleen de laatste echt klim moest ik even kort van de fiets af omdat de kramp er in sloeg, maar kon gelijk weer verder nadat ik even gestaan had.
 
De laatste kilometers reed ik zo lekker uit en ik rolde in een tijd van 4:44:48 over de finish op een 37e plaats algemeen en een 16e in mijn categorie.Ik had 100 kilometer gehad met 2350 hoogtemeters, gemiddelde hartslag van 160 en max 180. Erg tevreden, heerlijk gereden en ook vooral genoten vandaag. Peter volgde op 10 minuten op een 65e plaats en Roy en Anton kwam als 114 en 115 samen over de finish in 5:13. Het was een heerlijk weekendje! Foto’s zijn van Kristel
 
Komende weekend geen wedstrijd, maar de week erna Raid des Haut Fagnes RWP #3 in Malmedy.
 
  • 2009-05-31_Saarschleifen_1
  • 2009-05-31_Saarschleifen_2
  • 2009-05-31_Saarschleifen_3
  • 2009-05-31_Saarschleifen_4
  • 2009-05-31_Saarschleifen_5
  • 2009-05-31_Saarschleifen_6