Gisteren stond een erg mooie en tecfhnische marathon op het programma als voorbereiding op de RWP marathon wedstrijd van Saarschleifen. Les Cimes de Waimes is een marathon over 75 km met 1600 hoogtemeters en erg veel leuke en technische stukken met veel wortels.
 
Samen met Roy, Anton en Peter richting de ardennen gereden om in te schrijven en nummer op te halen. Er stonden veel Nederlandse wedstrijdrenners aan de start en omdat er zoveel renners waren werd er in 2 groepen gestart. Wij mochten in de tweede groep starten 10 minuten na de eerste.
 
Het eerste gedeelte van de marathon was zoals te verwachten met erg veel opstoppingen, veel stukken lopen, maar dat weet je van tevoren als je achteraan start. In het begin met zijn vieren samen gereden, heerlijk wat spelen in de leuke afdalingen, het was echt genieten. Bergop was het helaas vaak lopen door de opstoppingen maar dat mocht de pret niet drukken.
 
Op een pittige klim met veel losse stenen kwam ik Joschy tegen en net voor me zag ik Peter rijden. Ik trok er even flink aan en samen met Joschy liepen we wat uit bij Peter. Roy en Anton zaten wat achter ons en wij liepen verder uit. Zo kwamen we met zijn drieen bij elkaar en konden we een tijdje samen rijden. Ik merkte dat ik wat makkelijker de technische stukken door kwam dan Peter en dat ik af en toe moeite had om Joschy bij te houden.
 
Op een technishe klim moest Peter definitie lossen en ben ik met Joschy verder gereden. Ik voelde me goed ondanks dat ik de laatste dagen veel last heb gehad van een verkoudheid. Samen met Joschy heb ik tot aan de finish samen gereden. Heerlijk genieten van de mooie omgeving en de erg mooie single tracks! Ook de klimmetjes waren pittig, de steile bij de skilift en ook midden in het bos hakten er goed in.
 
In het laatste uur nog veel renners voorbijgegaan en bijna niemand kon aanpikken. Net voor de finish zette ik nog even aan en bleef Joschy net voor. In een tijd van 3:57:03 rolde ik over de finish en het was goed voor een 160e plaats. Joschy zat gelijk achter me en Peter kwam 7 minuten later binnen. Roy moest een kleine 20 minuten toegeven en Anton mede door een valpartij een half uur. Na afloop nog een heerlijk bord friet met een paar kleine gehaktballen gegeten. Kortom een gezellige dag met een heerlijke ardennenrit en goede voorberieding voor Saarschleifen!
 
  • 2009-05-21_Les_Cimes_des_Waimes_1