Op de zonnige woensdagavond vond de jaarlijkse Streetrace plaats in Baarlo. Na de jeugd en de recreanten stonden er een kleine 50 licentiehouders aan de start voor de wedstrijd over 1 uur. Ik mocht door de vroege inschrijving op de eerste rij starten en kon zo bij de eerste 10 het grasveld op draaien. De eerste rondes waren erg zwaar en ik moest gelijk een paar groepjes laten lopen. Ik kwam bij Roy Joore te rijden, maar die ging net voor me flink onderuit. Kon hem gelukkig ontwijken en reed vol door.  
 
Het harde starten en het continu aanzetten was weer even wennen na de vele lange marathons. Maar ik kon me nog enigszins handhaven in de groep waar ik na enkele rondes bij uitkwam. Ik kwam bij Markus Granzow uit en daar heb ik de rest van de wedstrijd bij in de buurt gereden. De ronde was dit jaar een stuk anders dan voorgaande jaren. De passage door cafe de Zwaan zat er natuurlijk wel in maar het gedeelte rondom de school was vervangen door een pittige klim die kunstmatig was aangelegd. Dit gedeelte zorgde tijdens de wedstrijd nog voor een flinke woordenwisseling. Een renner wou me aan de binnenkant voor de klim voorbij hij moest van de fiets want hij raakte het paaltje. Maar ja ik hield mijn lijn en hij wou voorbij dus hij zat fout, maar hij zag het anders….
 
De laatste paar rondes zaten we met 5 man bij elkaar, waaronder Peter Nielen, die van achteren was aangesloten, Markus, Leon Daniels en David Thorig. Samen reden we de laatste rondes en ik merkte dat het beste er toch wel vanaf was bij mij. Maar ik wou hoe dan ook Peter voor blijven en dat lukte gelukkig ook want hij moest lossen. Daar was ik blij mee want ik reed de hele wedstrijd op mijn limiet.
 
De laatste ronde kwamen de koplopers voorbij en werden we gedubbeld, Leon kon ik hierdoor niet meer bijhouden en David Thorig kon ik net voor blijven. Een 18e plaats was het resultaat vandaag en daar kijk ik erg positief op terug. De benen waren niet verkeerd vandaag, maar kon goed merken dat ik door de weinig XC wedstrijden de interval mis. Gemiddelde hartslag was 176 met een max van 184!
 
Het was een heerlijk gevoel te rijden voor het vele publiek. Supporters bedankt die me hebben aangemoedigd en zijn komen kijken en Kristel bedankt voor de mooie foto’s.
 
Komende zondag misschien naar Oosterbeek, maar dat is nog niet zeker. De Erbeskopf marathon laat ik aan me voorbij gaan en het NK in Margraten moet ik ook nog even kijken of ik die rijd!
 
  • 2009-06-24_Baarlo_1
  • 2009-06-24_Baarlo_2
  • 2009-06-24_Baarlo_3
  • 2009-06-24_Baarlo_4
  • 2009-06-24_Baarlo_5