Na afgelopen week het parcours verkend te hebben in Blerick leek het erop dat het weer een glibberpartij ging worden. TWC Olympia had het parcours dit jaar dermate veranderd dat de gladde stukken eruit waren en deze ingeruild voor enkele nieuwe stukken. Leuke veranderingen, maar die de ronde nog zwaarder maakten. Voor de renners en ook voor het publiek was het een aantrekkelijke ronde en dat was ook wel te merken aan een leuk deelnemersveld en veel publiek.

De start verliep rommelig en ik reed als 3e de eerste klim op achter Martijn en Leon. We moesten allemaal lopen en de posities werden gewisseld. Leon was weg gevolgd door Rene en ik volgde. Halverwege de ronde kwam Daan mij voorbij en zelf ging ik Rene voorbij die geen goede dag had. Al snel volgden Gody Jacobs en Roel van Houtem en ik probeerde nog even kort mee te gaan in hun wiel.
 
Ik lag nu alleen en werd al snel ingelopen door Bas Peters, waar ik heel even in het wiel kon blijven maar snel moest lossen. Zo reed ik dus alleen voor de 6e plaats en kort achter me zat een groep van 4 man hoorde ik langs de kant roepen. Daarachter zat Martijn Roelofs weer op een 12e plaats en hierdoor ben ik vol door blijven rijden om punten op hem goed te maken, want de voorsprong in het klassement was maar 1 punt.
 
Meer dan een half uur heb ik voluit alleen gereden op deze plaats en liep uit op Noud, maar hoorde dat Martijn een opmars naar voren aan het maken was. Ik kreeg het wat moeilijker en de rondetijden liepen elke ronde ietsjes op en Martijn kwam dichterbij. Het publiek schreeuwde me vooruit maar het mocht niet baten. Met nog 2 volle rondes te gaan sloot Martijn aan en nam over, terwijl ik in zijn wiel probeerde te blijven. Op het rechte stuk na de finish net voor de klim in de losse zand ging ik vol onderuit. Martijn gevlogen natuurlijk en ik gebroken. Zat de hele wedstrijd al op de limiet te rijden en kon dat na de valpartij echt goed merken door enkele stuurfoutjes. Martijn was niet meer te zien en de laatste rondes heb ik toch nog even gas moeten geven om een renner van achteruit voor te blijven. Helemaal leeg kwam ik als 7e over de streep, ben echt diep moeten gaan en heb gereden voor wat ik waard ben. Toch tevreden over de wedstrijd want de benen waren goed.
 
In het klassement is het erg spannend met een gedeelde 1e plaats voor Leon en Rene en op 25 punten volgen Martijn en ik op een gedeelde 3e plaats. Het zal nog spannend worden komende weken. Alles is nog mogelijk en ik ben super gemotiveerd om de 3e plaats vast te houden in het klassement!
 
Helaas vandaag geen foto’s van Kristel die na de val in Brunssum de pols zwaar heeft gekneusd. Omdat we morgen enkele dagen naar Barcelona gaan heeft ze geen foto’s gemaakt om de pols rust te geven! Foto’s van vandaag zijn van Theo Gelissen. Namens deze weg wil ik nog iedereen bedanken voor de aanmoedigingen en een fijne jaarwisseling wensen!
 
  • 2009-12-27_Blerick_1
  • 2009-12-27_Blerick_2