Het Open Limburgs Kampioenschap vond dit jaar plaats op de mooie ronde rondom het meertje van camping de Schatberg. Op zaterdag had ik al mee gereden met de clubkampioenschappen van de verschillende toerverenigingen en werd ik 5e na een behouden wedstrijd, waar ik me gespaard heb voor het LK. Onderstaande foto werd zaterdag genomen door Mark Joore de vader van Roy.

De benen voelden goed en het parcours was me op het lijf geschreven, veel draaien en keren en enkele korte technische klimmetjes die me goed liggen en had er zin in voor zondag. Het had gesneeuwd de afgelopen dagen wat zorgde voor een glad en modderig parcours. Gelukkig ook modderig wat me beter ligt dan alleen maar glijen op ijs.
 
Bij de start zat ik er goed bij en kon met de eerste mee, Noud ging net voor de jurywagen onderuit en ik kon er net voorbij. Martijn en Nederlands Kampioen Roel van Houtem zaten voor me en ik bleef rustig in hun wiel hangen met achter me Leon. Ik kon het tempo goed vol houden en liet hun het werk doen vanuit een 3e positie. Martijn bepaalde het tempo de eerste rondes totdat hij onderuit schoot. Roel was toen weg gereden en ik zette de achtervolging in met Leon in mijn wiel. Op het gedeelte na startfinish en de klimmetjes ging het me erg goed af, want had erg veel grip en hele goede benen. Zo reed ik ruim een ronde op kop met Leon in mijn wiel. In de 4e ronde nam Leon de kop over en probeerde ik zo lang mogelijk in zijn wiel te blijven. Op de technische stukken was dat geen probleem, maar op het lange zuigende stuk langs het water moest ik alles uit de kast halen om bij te blijven. Tot halverwege de wedstrijd reden we samen en daarna moest ik helaas lossen op het zuigende stuk. 
Door een half uur volle bak gereden te hebben was het gat naar Martijn gegroeid tot 1.5 minuut. Dit moest genoeg zijn om de derde plaats vast te houden. Ik bleef goed tempo rijden en werd luid aangemoedigd door alle toeschouwers. Ik werd fijn van informatie voorzien elke ronde zowel door mijn supporters als door Ger die me goed aanmoedigde als speaker! Ik kreeg het wel zwaar de laatste rondes, kwam de klimmetjes nog maar net op en moest een enkele keer lopen. Maar de voorsprong bleef hetzelfde, alleen haalde Eric Martijn nog bij.
Moe gestreden kwam ik na een uur ploeteren uiterst tevreden als 3e over de finish en mocht net als vorig jaar de bronzen medaille in ontvangst nemen en op het podium stappen. Wat een heerlijk gevoel om toch nog een podium in de wacht te slepen deze winter en nu dat uitgerekend op het LK is maakt het helemaal mooi!
Na de wedstrijd was de prijsuitreiking met de huldiging van de klassementswinnaars en kregen we de enveloppen met ons prijzengeld. Ik ben op een 4e plaats geeindigd en tevreden met dit resultaat, volgend jaar ben ik er weer en ga ik een gooi doen naar het podium! Langs deze weg wil ik dan ook alle organisaties en vrijwilligers bedanken die ervoor zorgen dat we elke week weer onze geliefde sport kunnen uitvoeren.
 
Verder een dankwoordje aan Kristel, die me elke week gesupporterd heeft in weer (lees sneeuw) en wind en natuurlijk veel mooie foto’s heeft geschoten. Ook vandaag en gisteren stond ze weer langs de kant om mooie foto’s te maken.

Verder vond ik het erg leuk dat ik veel fans en supporters heb gehad, die de moeite namen om te komen en die me altijd vooruit hebben geschreeuwd! Maar ook iedereen bedankt die elke week de tijd hebben genomen om een kijkje te nemen op deze site, ik heb hem met plezier elke keer geupdate en zal dat ook blijven doen.
Morgen ga ik onder het mes voor een liesbreuk operatie en dat is dan ook tevens het begin van mijn rustperiode. Komende week probeer ik nog een terugblik te schrijven over afgelopen wintercompetitie en een kleine vooruitblik op komende zomerseizoen.
 
  • 2010-01-31_Sevenum_1
  • 2010-01-31_Sevenum_2
  • 2010-01-31_Sevenum_3
  • 2010-01-31_Sevenum_4
  • 2010-01-31_Sevenum_5