Ik had er zin in van tevoren, heerlijk genieten van het mooie parcours rondom Snowworld. Mountainbiken zo als het bedoeld is, flinke beklimmingen en vette afdalingen. Helaas was bij aankomst deze zin gedeeltelijk over, want er werd niet gereden rond Snowworld maar rondom een voetbalveld. Er lag een ronde met enkele korte klimmetjes en enkele korte afdalingen en verder heel veel zuigende grond. Mijn 4e plaats was veilig in het klassement en alleen bij uitval of een extreem slechte dag van Martijn kon ik nog een podiumplaats veroveren.
 
De start ging niet echt super kwam al snel op een 5e plaats te rijden. Leon was gelijk ervandoor en Martijn en Rene volgden. Noud zat er ook nog tussen en ik reed samen met Leander. Een tijdje reden we met zijn drieen op een korte afstand van Rene, maar hij liep steeds verder weg. Leander trok goed door op de vlakke stukken en al snel moest Noud laten lopen. Zo bleef ik dus met Leander alleen over met nog ruim een half uur te gaan. 
Samen reden we bij Noud weg, maar Leander trok me iets te hard door en ik volgde op een korte afstand. Het duurde dan ook 2 rondes voor ik weer bij hem aansloot. We wisten allebei op welk punt we sterker waren, Leander op de vlakke zuigende stukken en ik op het gedeelte met de afdalingen en korte klimmetjes. 3 rondes voor het eind hielden we allebei de benen stil en waren afwachten aan het rijden. Ik kon me niet meer inhouden en 2 rondes voor het eind trok ik vol door en sloeg een klein gaatje. Dit gaatje was niet meer dan 10 seconden maar ik kon het gelukkig wel vasthouden tot aan de finish. Zo werd ik dus vandaag weer 4e net als vorige week achter de top 3 van het klassement. Tevreden met het resultaat op deze zware ronde, alhoewel ik liever op de andere ronde van Landgraaf had gereden. 

Leon won vandaag de wedstrijd en stelde hiermee ook knap zijn zege in het eindklassement veilig. Rene werd vandaag 3e en bleef 2e in het klassement. Martijn reed weer erg hard vandaag en werd 2e, wat zorgde dat hij 3e bleef in het klassement. Foto’s van vandaag zijn van Kristel.
Volgende week is er nog een wedstrijd in Sevenum maar deze telt niet meer mee voor het klassement, maar wordt gereden als Limburgs Kampioenschap. Nog een keer een uurtje knallen en dan zit het seizoen er echt op, wat ik niet erg vind want heb het wel een beetje gehad! Op 1 februari word ik geopereerd aan een liesbreuk en daarna kan het herstel en de rustperiode beginnen.
 
  • 2010-01-24_Landgraaf_1
  • 2010-01-24_Landgraaf_2
  • 2010-01-24_Landgraaf_3
  • 2010-01-24_Landgraaf_4