Camping de Houtsberg in Nederweert-Eind was vandaag de plaats waar er gestreden werd in de modder. Gelukkig lag er geen sneeuw meer op het parcours en dus was het niet meer glad, daarentegen was er erg veel smeltwater wat zorgde voor veel modderige stukken in het parcours. Het parcours was bijna helemaal vlak met enkele bultjes. Met inrijden had ik het al erg warm gekregen en besloot om in de korte broek te rijden als enige vandaag. Vandaag heb ik mijn fiets, die me het hele seizoen al goed van dienst is, geintervieuwd en hieronder volgt het verslag.

Bij de start werd ik mooi gepoetst en gesmeerd op de eerste rij neergezet en William stond al nerveus te wachten op het startschot. Toen dat eenmaal gevallen was leek het wel of dat William honing aan de kont had want iedereen volgde in een lange rij. De sneeuw en regen van afgelopen tijd zorgde ervoor dat ik al snel helemaal onder de modder zat, maar dat kon William niet boeien en hij bleef maar op mijn pedalen stampen. In de eerste ronde kwam eerst de mooie Trek van Rene voorbij, gevolgd door de lichte Specialized van Leon en de oersterke X-Trail van Martijn.

Eenzaam zonder andere fietsen in de buurt werd ik soepel door de modder gemanoevreerd, maar dat moest ook wel met die goede Rocket Ron banden. Van achteren kwam de Bianchi met Leander Laurijssen terug en samen hebben we 3 rondes gereden. In de modder was ik beter en liep ik elke keer wat uit, maar op de rechte stukken moest ik steeds mijn meerdere kennen in de Bianchi. In de zesde ronde was William een beetje kwaad volgens mij, hij begon zo hard te rijden in de modder dat de Bianchi niet meer te zien was. In deze ronde werd er ook de snelste rondetijd gereden van William. 
Elke volgende ronde reed ik, de onder de modder zittende Giant, steeds 10 seconden weg bij Leander en zijn Bianchi. Een ronde zag er als volgt uit, na de start was er een recht stuk met veel modder, gevolgd door een speelveldje waar gele zand lag met veel smeltwater erop. Dat was erg koud en nat, maar geen probleem voor mijn goed onderhouden materiaal. Na het speelveld volgde er een kort afdalinkje waar de remmen nog niet eens nodig waren. De volgende stukken waren de echte modderstukken en hier werd er door William probleemloos doorheen gestuurd. Daarna kwamen er 2 korte klimmetjes, maar die wel op het buitenblad bereden konden worden. Het stuk erna was dwars door de bossen en hier lag het er mooi bij en was het even genieten. De korte klim erna zorgde ervoor dat de ketting een beetje kraakte, maar daarna werd hij weer flink gesmeerd met het smeltwater. De rechte stukken erna rolde ik soepel en zo kwamen we op de finish.
 
Tot aan de finish werd er dus alleen gereden en het tempo bleef erg constant tot aan het einde van de wedstrijd. Eenmaal over de finish gekomen kreeg ik een zadelklopje van William en hij was zo te zien tevreden met zijn 4e plaats vandaag. William tevreden dus bij thuiskomst kreeg ik weer een mooie poetsbeurt en werd ik weer mooi in het schuurtje opgeborgen.
 
Zo dat was het verslag vanuit mijn trouwe Giant gezien :) Supporters bedankt vandaag en volgende week staat de wedstrijd in Landgraaf op het programma. De laatste wedstrijd die mee telt voor het klassement. Sevenum is alleen het Limburgs kampioenschap gevolgd door de prijsuitreiking. Foto´s van vandaag zijn van Kristel.
 
  • 2010-01-17_Nederweert_1
  • 2010-01-17_Nederweert_2
  • 2010-01-17_Nederweert_3