Voor mij kwam de wedstrijd in Reuver helaas een dag te laat. Zaterdag de ronde verkend tijdens de oliebollencross van Daan en hij lag er perfect bij voor mij, mooie harde ondergrond en erg snel. Door de sneeuwval van afgelopen nacht en de vele renners die voor onze wedstrijd al hadden gereden was het erg glad vooral in de bochten. Voor mij echt geen goede ondergrond, want hiervoor kom ik techniek en ook wat durf tekort, wat ik ook al had gemerkt in Brunssum. Maar goed, om half 3 was toch de start en er stonden 27 renners in de kou aan de start.

Ik zat rond een 6e plaats bij de eerste bocht maar voor me ging Eric Hegger onderuit, ik kon net voorbij, maar het was flink glijen. Voorin waren Noud, Gody en Martijn al weg gevolgd door Yannick, Rene en Leon. Op het rechte stuk net voor de finish moest ik door een glijpartij dwars door de bossen! Daarna zat ik met Thom en Sebastiaan maar op hen kwam ik ook tekort en moest ze elke ronde wat meer laten gaan. Het liep echt niet bij mij, durfde niet echt de bochten door en heb weinig risicos genomen, wat resulteerde in nog meer achterstand.
Van achteren kwam Gijs Dohmen terug en ik probeerde nog even aan te sluiten maar hij reed me net te hard. De rondes erop zat ik alleen en probeerde om er toch het beste van te maken, toch door trekken op de rechte stukken en proberen zo weinig mogelijk te verliezen in de bochten. Even later sloot Leander aan en we hebben nog even samen gereden, helaas moest ik ook hem laten gaan net als Gijs een ronde later. 

Ik zag ze nog een lange tijd rijden en probeerde om terug te komen maar dat lukte echt niet vandaag. Voor de eerste keer deze wintercompetitie kreeg ik een ronde aan mijn broek toen Gody me voorbij kwam. Erg teleurgesteld ben ik vandaag als 12e gefinisht en heb veel punten verloren op Martijn die heel mooi 2e werd vandaag.
Vandaag geen foto’s van Kristel die moest werken, maar de vader van Kristel heeft enkele foto’s geschoten. Dank aan alle supporters die vandaag zijn komen kijken, dat geeft toch altijd een goed gevoel! Volgende week geen wedstrijd voor mezelf maar ik ga kijken hoe Daan Bongers het er vanaf gaat brengen tijdens het NK veldrijden in Heerlen!
 
  • 2010-01-03_Reuver_1
  • 2010-01-03_Reuver_2
  • 2010-01-03_Reuver_3