Vandaag stond de marathon Les Cimes des Waimes op het programma, een mooie rit over 75 km met bijna 1700 hoogtemeters. Door de regenval van afgelopen dagen verwachtte ik een nat parcours en dat was ook zo, al viel het me enigszins mee achteraf. Anton, Roy en Lex waren er ook bij vandaag en Kristel was er bij voor de foto’s en support.

Ik mocht om 9.15 starten in de tweede groep van 250 renners, ik had me warm aangekleed want het was maar een graadje of 5. De start ging niet echt lekker bij mij, het duurde zeker een uur voordat ik een beetje in mijn ritme kwam. Lex die ik vanaf de start niet bij kon houden haalde ik in want hij was een lens verloren. Het eerste gedeelte was erg leuk en afwisseld met veel korte klimmetjes maar toch ook enkele opstoppingen. Bij de eerste controlepost na 1.5 uur lag ik op P 217. Daarna begon het beter te gaan en kon ik lekker tempo rijden. Ondertussen bleef ik goed eten en drinken onderweg om me klaar te stomen voor het laatste gedeelte van de rit. Rene Wilbers die een kwartier later was gestart haalde me na 2 uur wedstrijd in en ik probeerde even aan te sluiten maar dat duurde niet lang.

Bij de mooie pittige klim van de skihelling stond Roy plotseling, hij kon helaas niet starten ivm materiaalpech nog voor de start. Bovenaan kreeg ik bidon van hem aangereikt en werd ik nog even digitaal vastgelegd op de camera door Kristel. Zo kon ik weer vol goede moed verder met de laatste 35 km. Al snel sloot Peter Huntjens bij me aan en dat kwam goed uit. Het gedeelte na de skihelling is het snelle wat vlakkere gedeelte en hier is het fijn om met 2 man te rijden. Dit deden we ook en we reden kop over kop om zo het tempo goed strak te houden.
We bleven samen door rijden en we haalden aardig wat renners in want na 3,5 uur reed ik op P137. Peter kreeg het moeilijker en dat was het moment om nog een tandje bij te schakelen. Hij kwam nog een paar keer terug maar dat moest een keer ophouden dacht ik. De benen voelden nog heerlijk aan en daardoor kon ik weg rijden in de laatste kilometers. Ik pikte nog diverse renners op en na 4 uur 14 min en 13 sec rolde ik over de finish op een 125e plaats.
 
Redelijk tevreden na afloop van deze rit, goed gedoseerd vandaag en op het laatst nog wat renners op kunnen pikken, alleen jammer dat het eerste gedeelte niet helemaal lekker liep. Anton en Lex kwamen een kwartiertje later binnen dan mij en helaas een DNS voor Roy! Verder een compliment aan de organisatie, perfect aangegeven de rit, verkeerd rijden is hier bijna onmogelijk en bij elk gevaarlijk punt verkeersregelaars, hier kunnen ze in Nederland (lees Shimano fietschallge) nog wat van leren!
Zo nu eerst een weekje op vakantie naar Lanzarote met Kristel, lekker uitrusten! Daarna staat de volgende Ardennenrit weer op het programma nl. Ardennes Trophy!
 
  • 2010-05-13_Les_Cimes_des_Waimes_1
  • 2010-05-13_Les_Cimes_des_Waimes_2