Onder het genot van een heerlijk zonnetje waren we met zijn drieen naar Vaals gegaan om daar de leuke tocht te rijden rondom het drielandenpunt. Samen met Anton en Roy stonden we op tijd in het startvak en konden we met de eerste groep vertrekken voor 60 km. Ik heb een keer eerder mee gedaan aan deze wedstrijd en had er goede herinneringen aan omdat ik toen naar een mooie 4e plaats toe reed vanuit het achterveld. Vandaag zou het echter helemaal anders worden. De start ging al niet lekker bij mij, wat ik eigenlijk wel verwacht had. Namelijk de laatste 2 weken voor het werk naar Zwitserland geweest en hier veel gewerkt en de fiets niet aangeraakt. Vrijdag was ik laat terug en zaterdag dus wedsrtijd is niet de ideale voorbereiding.

Bij de eerste klim kon ik nog naar voren rijden met Anton maar die moet ik na een aantal km's al snel laten gaan, zo ook met Roy die een tijdje later voorbij kwam. Ik kon even volgen maar moest al snel meters prijs geven. Vanaf dat moment, ongeveer na een uurtje wedstrijd liep het echt niet, ik kreeg weinig lucht en ik kreeg steken in mijn zij. Hartslag kreeg ik niet meer omhoog en ze kwamen me met bosjes voorbij.

Dus maar rustig op toertempo verder gereden. Een flink stuk later zag ik Anton en Roy langs de kant staan, Anton had pech en zo waren we weer bij elkaar en hebben samen verder gereden. Vanaf het splitsingspunt bij 40 km begonnen al enkele renners ons tegemoet te rijden en te vloeken dat er bordjes weg waren. We reden verder en ja hoor niets meer te vinden. Er waren mensen van de organisatie aanwezig maar die wisten ook niet waar we heen moesten en overal kwamen renners vanaf die het ook niet meer wisten.
 
We hebben toen nog een 15 km met wat renners gereden waaronder de gebroeders Dohmen en Thijs Al, daarna zijn we naar de finish gereden. Achteraf was de hele Shimano Fiets Challenge een grote domper. Achteraf bleken alle bordjes te zijn weg gehaald en de organisatie heeft nog geprobeerd het te verhelpen maar dat mocht niet lukken. Voor mezelf was het niet de beste dag want had slechte benen en kon er dus wel mee leven dat het vandaag zo'n rotzooitje was, liever dan komende marathons! Maar dit betekent wel voor mij dat ik er nooit meer aan de start zal verschijnen, zeker niet meer voor een inschrijfgeld van €25!!! Op naar de volgende marathons in Belgie en Duitsland!
 
  • 2010-05-01_Shimano_Fietschallenge_1
  • 2010-05-01_Shimano_Fietschallenge_2