Zo wat ben ik blij dat ik net thuis was met de fiets. Het was een zware dag namelijk in Liessel. De ronde was gewijzigd ten opzichtte van de voorgaande jaren, hij was wat korter en er zaten bijna geen rechte stukken meer in, dus meer draaien en aanzetten. De voorbereiding afgelopen week was niet zoals altijd, dinsdag lekker getraind in Baarlo maar de rest van de week liep het voor geen meter. Donderdag zelfs na 15 min de training gestopt en de resterende dagen rustig losgefietst.
 
Maar op zondag moet er toch weer altijd gestreden worden en zo stond ik toch gemotiveerd aan het vertrek. De start ging redelijk bij mij en ik kwam in de kopgroep van 5 renners. Leon, Wilco, Yannick en Noud zaten erbij en ik kon net volgen. Leon en Wilco versnelden als snel en liepen uit, gevolgd door Noud. Ik zat samen met Yannick en we reden samen om proberen weer bij Noud te komen. Dit lukte niet echt en Martijn sloot aan en liep al snel op ons uit. 

Nu sloot Paul bij ons aan, maar het duurde niet lang of Yannick moest helaas de wedstrijd verlaten wegens een defecte achterrem. Ik bleef met Paul rijden, maar ik had het moeilijk, want Jarno was ook al aangesloten bij ons. Ik kon een tijdje in de groep blijven maar bij een versnelling van Paul moest ik passen. De benen wilden niet vandaag, waar ik normaal vol aan kan zetten en eens een versnelling kan plaatsen, was ik nu blij dat ik gewoon tempo kon rijden. Dit had ook als gevolg dat Jarno weg reed en Winand me ook nog voorbij kwam zonder dat ik aan kon sluiten.
 
Alsof het nog niet genoeg was stootte ik mijn oor aan een dikke tak langs het parcours. Hier hadden zich al meer renners aan gestoten, maar bij mij bloedde het oor flink. Nu ik alleen reed had ik moeite met het tempo hoog te houden en het duurde ook niet lang of de volgende renners bij me aansloten. Trainingsmaatje Anton kwam bij me en nam al snel over gevolgd door Lucien. Met nog enkele rondes te gaan reed Anton een strak tempo en ik had moeite bij te blijven. Gelukkig kon ik blijven volgen en in de laatste ronde nog een versnellingkje plaatsen om de twee te lossen.
 
Uiteindelijk kwam ik als 8e over de streep vandaag, aan de aanmoedigingen heeft het in ieder geval niet gelegen want die waren er meer dan voldoende, maar de benen wilden gewoon niet. Het was vandaag dus letterlijk met bloed, veel zweet en de figuurlijke tranen door de slechte uitslag. Leon won de wedstrijd vandaag voor Wilco, Martijn en Noud.

Volgende week hopelijk betere benen en een betere uitslag in Brunssum, de wedstrijd zal in ieder geval anders verlopen dan vorig jaar in de sneeuw! Foto’s zijn van Kristel
 
  • 2010-10-31_Liessel_1
  • 2010-10-31_Liessel_2
  • 2010-10-31_Liessel_3
  • 2010-10-31_Liessel_4
  • 2010-10-31_Liessel_5
  • 2010-10-31_Liessel_6