Onder het genot van een winters zonnetje werd er vandaag gestreden voor de bloemen en de punten in Windraak. Voor mij een nieuwe ronde, maar het is een echte toevoeging in de competitie, omdat het alles omvat voor een zware wedstrijd. Een klim in het bos en een over asfalt, een snelle afdaling en door de modderige ondergrond werd het ook nog technisch.
 
Hieronder volgt een beschrijving van de wedstrijd aan de hand van de rondetijden die ik heb gereden. De startklim ging lekker en ik draaide als eerste de single track op, maar werd als snel ingehaald door Noud. Het zat nog dicht bij elkaar in het begin maar ik kon in de eerste ronde niet voorkomen dat ik al een gaatje moest laten op de kop van de wedstrijd. Hier reden Noud, Yannick en Leon na een ronde een kleine 10 sec voor me. Ik zat nu samen met Jarno te rijden. (Ronde 1 7:35)
De tweede ronde bleef ik met Jarno rijden en we probeerden samen terug te komen bij de kop van de wedstrijd. Ik merkte dat ik sterker reed maar het liep nog niet echt lekker bij mij en de kop reed weer wat weg en het was nu 15 seconden. (Ronde 2 7:50)
In de derde ronde reed ik vrij makkelijk weg van Jarno en probeerde ik terug te komen naar de kop van de wedstrijd. Leon was iets terug gevallen en Noud en Yannick reden alleen voorop. Ik reed een goede ronde (Ronde 3 7:43) en ik kwam steeds korter bij Leon en in de ronde erna kon ik aansluiten bij de kopgroep die nu uit 4 personen bestond. Echter toen ik in deze ronde aansloot was dat ook voor Leon het signaal om een tandje bij te schakelen en alleen Yannick kon deze demarage volgen. Voor mij was het toen even te veel nadat ik net het gat had dicht gereden en moest ze laten lopen net als Noud. (Ronde 4 7:43)
 
De volgende ronde moest ik herstellen en dit zorgde ervoor dat het tempo eruit was en dit was bij Noud ook het geval. (Ronde 5 8:13) We reden nog goed samen maar we zagen Yannick en Leon steeds verder uitlopen en in de zesde ronde lieten we het allebei lopen en dit zorgde voor een erg langzame ronde tijd. (Ronde 6 8:33).

Achter ons zagen we Leander korter komen en dit was toch het teken om nog even gas te geven, maar dit was voor mij niet meer zo makkelijk want ik zat er doorheen. De klimmetjes begonnen pijn te doen en het liep nergens meer naar. Al snel moest ik Noud laten gaan, die zich beter hervond als mij. (Ronde 7 8:13) De laatste ronde was ik de aansluiting met Noud definitief kwijt en reed de wedstrijd zo uit dat Leander in ieder geval niet meer aansloot. (Ronde 8 8:23)

Vandaag dus een 4e plaats na twee weken een 3e, meer zat er helaas niet in en volgende week weer beter zullen we maar zeggen. Yannick won vandaag zijn eerste wedstrijd na een zeer sterke en constant gereden race voor Leon! Volgende week Sevenum, waar ik altijd graag rijdt! De fotografen hadden vandaag ook weer de kou getrotseerd en de resultaten staan hier, Kristel, Theo.
 
  • 2010-11-28_Windraak_1
  • 2010-11-28_Windraak_2
  • 2010-11-28_Windraak_3
  • 2010-11-28_Windraak_4
  • 2010-11-28_Windraak_5
  • 2010-11-28_Windraak_6