Schweiberg is een van de mooiste rondes die in de wintercompetitie zit, omdat het alles omvat voor een leuke en zware wedstrijd. De ronde was omgedraaid ten opzichte van afgelopen jaar door de grote hoeveelheid regen die afgelopen dagen is gevallen. Alles was omhoog te rijden en de afdalingen waren erg glad door de wortels en de modder.

De start ging net als vorige week erg lekker en ik zat meteen op kop, gelukkig maar want achter me was een valpartij met onder andere Leon, Thom en Winand. In de eerste afdaling schoot Noud me al voorbij en hij liep gelijk wat uit. Ik wist dat het moeilijk werd vandaag om Noud bergaf te volgen want hij is toch iets technischer als mij. Ik reed nu met Yannick en al snel kwam Peter van Mil voorbij die de goede vorm van de Crocodile Trophy heeft vastgehouden. In de achtervolging zat ik dus samen met Noud en Yannick.
 
Yannick moest al redelijk snel lossen in de lange klim voor start / finish en van achteren kwam Winand terug na de valpartij. Winand en Noud reden samen bij me weg en ik zag van achteren een renner van Team Baolder komen. Eerst dacht ik dat Yannick aan ging sluiten maar het bleek Leon te zijn en we sloten samen aan bij Winand en Noud. We reden eerst samen verder, maar Noud liep al snel uit bij de afdalingen en Winand moest lossen. 
Ik reed met Leon verder, die voor niet meer kon remmen door de valpartij, maar hij had zich een beetje opgeblazen om terug te komen voorin en in de lange klim moest hij dan ook lossen. Zo reed ik dan alleen op een derde plaats, met Noud net voor me en achter me een flink gat. Het gat met Noud werd steeds iets groter,in de afdaling liep hij steeds van me weg. Ik probeerde op de lange klim nog korter te komen, maar dat lukte me niet en hij liep steeds verder uit.
 
Achter me was het rustig en voor me kon ik weinig meer winnen als ze allebei geen pech kregen. Elke ronde kreeg ik mooi mijn bidon aangereikt door mam en dit was perfect met dit vieze weer. Ik bleef constant door rijden en kon zo na een uurtje modderen tevreden over de finish rollen. Twee jaar geleden mocht ik hier ook al op het podium staan en vandaag dus weer, nu samen met winnaar Peter en Noud die 2e werd. Ben erg tevreden vandaag, de benen voelden erg goed aan en ik had weer de power die ik de laatste weken een klein beetje mis.

Na de wedstrijd zagen we eruit als zwarte pieten, want het was erg nat op het parcours maar dat maakte het wel leuk vandaag. Ik heb in ieder geval genoten! Iedereen bedankt die ondanks het natte weer toch de moeite heeft genomen om ons aan te komen moedigen of foto’s te maken. Foto’s zijn vandaag van Kristel en Theo, thanx!

Het klassement ziet er na 7 wedstrijden als volgt uit:
Leon 226
Noud 194
William 185
Yannick 160
Anton 150
 
  • 2010-11-14_Schweiberg_1
  • 2010-11-14_Schweiberg_2
  • 2010-11-14_Schweiberg_3
  • 2010-11-14_Schweiberg_4
  • 2010-11-14_Schweiberg_5
  • 2010-11-14_Schweiberg_6
  • 2010-11-14_Schweiberg_7
  • 2010-11-14_Schweiberg_8
  • 2010-11-14_Schweiberg_9