Met nog een wedstrijd te rijden in de Mulleners Vastgoed Cup heb ik me alweer verdiept in de planning voor het komende seizoen. Na het seizoen zal ik eerste even genieten van wat rust want het is toch een pittig seizoen geweest. Afgelopen jaren heb ik in de zomer vaak een mix gepakt van marathon wedstrijden met een enkele Cross Country wedstrijd ertussen. Dit is me al jaren goed bevallen en ik vind het vooral heerlijk om de marathons met een goed resultaat te volbrengen.

Voor komend seizoen heb ik me zelf weer wat nieuwe uitdagingen ten doel gesteld. Dit is niet alleen op fietsend gebied, maar ik zal ook op de loopschoenen aan gaan trekken. Op 27 maart zal ik aan de start staan bij de Venloop en wel op de halve marathon, 21.098 km. Blessure vrij uitlopen is de belangrijkste doelstelling, maar ik hoop hem uit te lopen binnen de 1:40:00.
 
Afgelopen zondag heb ik al een korte cross gelopen van de Limbra Cross en wel in de Heldense Bossen. Dit ging erg lekker en met een tijd van 19:40 over 4720 m was ik dan ook erg tevreden. Ik zal nog enkele korte wedstrijdjes lopen in aanloop naar de Venloop, maar ik zal natuurlijk ook de nodige km’s gaan maken op de fiets.

Op de MTB heb ik voor komende zomer ook een nieuwe uitdaging. De nieuwe Cannondale Scalpel zal natuurlijk flink gebruikt gaan worden. Samen met Anton zal ik deel gaan nemen aan de Salzkammergut Trophy, een marathon van 211 km en 7175 hoogtemeters. Op 16 Juli om 5:00 ’s morgens zal het startschot klinken voor deze wedstrijd in Bad Goisern in Oostenrijk. Verder zal ik weer marathons gaan rijden in de Ardennen en enkele in Duitsland, het complete programma volgt nog, zodra ik de lijst klaar heb.

En dan misschien wel de leukste sportieve uitdaging die er aan hopelijk gaat komen, mits we door de loting komen. In maart zal ik met Anton proberen om een startplaats te krijgen voor de Cape Epic van maart 2012. Dit is een meerdaagse etappe wedstrijd in Zuid Africa. Het is nog ver vooruit maar we zullen proberen door de loting heen te komen.
Zo dat waren genoeg plannen voor de komende tijd, zondag nog even een uurtje knallen, daarna rust en dan kan het trainen beginnen………. Ik heb er zin in.