Vandaag heb ik weer deelgenomen aan een cross van de Limbra competitie. Twee weken geleden heb ik de Heldense bossen cross gelopen en voor vandaag stond de Vlakwatercross in Venray op het programma. In Helden heb ik de korte cross gelopen, want ik had nog te weinig kilometers gelopen en de dag ervoor wedstrijd gehad. In Venray heb ik wel deelgenomen aan de lange cross van 8100m.
Samen met Anton stonden we om 11.00 met ruim 160 renners aan de start voor 4 rondes van 2025m. Ik wou proberen om vandaag samen met Anton te lopen en kijken hoe lang ik dit vol kon houden. De eerste meters waren zigzaggen tussen iedereen door om een goede positie te krijgen en ik zat al snel bij Anton, maar die liep me vandaag toch iets te hard. Halverwege de eerste ronde moest ik heb al laten gaan en probeerde ik een goed tempo te zoeken.

De eerste ronde heb ik iets te hard gestart en dat moest ik wel een beetje bekopen. De eerste ronde liep ik in 7:35 en de tweede in 8:17. De laatste twee rondes had ik een goed tempo gevonden en dit kon ik ook vast houden en er in de laatste ronde zelfs nog een sprint uit persen. De rondetijden van de derde en vierde ronde waren 8:16 en 8:10. Dit resulteerde in een totaaltijd van 32:17 wat goed was voor een 12e plaats bij de recreanten. Over de gehele wedsrtijd gezien heb ik gelopen met een gemiddelde jartslag van 175 en een max van 181. Erg tevreden kon ik terug kijken op de cross en het was ook erg leuk om zo aan een wedstrijd mee te doen. Anton kon ik vandaag echt niet bij houden, hij was precies 1:30 sneller en eindigde op de 4e plaats.

Komende week probeer ik de fiets nog niet aan te raken, maar ren ik enkele keren en ik ben kracht trainings programma af aan het werken in de sportschool. Deze mix van rennen, fitness en over een paar weken wat fietsen zal ik handhaven tot aan de Venloop op 27 maart, daarna zal ik me weer volledig op het fietsen richten.