Afgelopen vrijdag met de caravan vertokken naar Zoetermeer samen met Kristel. Daar lekker dagje Zoetermeer gehad en ’s avonds met Eric Hegger nog een rondje verkend. Het weer was heel het weekend perfect en we hebben genoten van het zonnetje. Zaterdag was de start om 9.15 met een 35tal renners, wat natuurlijk erg weinig is voor een Benelux kampioenschap Mountainbike! De ronde was tov andere jaren wat korter geworden en er zaten enkele nieuwe lussen in, wat er voor zorgde dat de ronde nog zwaarder werd met bijna geen momenten om te herstellen. Voor mij was de wedstrijd een goede laatste training voor het begin van de wintercompetitie op 2 oktober in Baarlo. 

Ik mocht starten op de laatste startrij samen met Eric Hegger en kon gelijk een aantal plaatsen schuiven. In de eerste ronde trok ik op de wat langere klim vol door en maakte hier wat plaatsen goed. Even zat ik bij Eric, maar al snel liep ik bij hem uit. Ik zag Noud voor me rijden en ik probeerde korter te komen. In de 2e ronde lukte dat ook, maar dat kwam doordat Noud door een achterblijver de bosjes werd ingestuurd. Ondertussen had ik enkele plekken goed gemaakt en reed ik op een 16e plaats. Samen met Noud reed ik een ronde maar op een van de klimmen trok ik vol door en had ik een gat geslagen op hem. De benen voelden goed aan op deze pittige ronde en ik kon elke klim weer vol aanzetten.

Met nog 2 rondes te gaan kreeg ik een nieuwe bidon aangereikt en was er eigenlijk weinig gevaar voor mijn positie, voorin was het gat redelijk groot en omdat ik het al enkele keren geprobeerd had dicht te rijden wist ik dat ik er niet meer bij kwam. En achter me reed Noud nog steeds en dat gat was ook groot genoeg. Zo kon ik de laatste rondes alleen uitrijden, maar wel voluit blijven gaan.
 
Na een uur en 10 minuten kwam ik over de finish op een 15e plaats, een plaats voor Noud Nijssen. Zelf ben ik tevreden over de wedstrijd, de power was aanwezig en de omschakeling van het lange duurwerk naar het korte intensieve is goed verlopen. De vele korte intensieve trainingen hebben daar goed bij geholpen. De foto’s van vandaag zijn van Kristel

Vandaag nog even een trainingswedstrijdje mee gepakt op de baan in Baarlo en ook daar ging het weer lekker. Over een weekje is het dan zover, zondag 2 oktober 13.20 uur is de start van de wintercompetitie in Baarlo!
 
  • 2011-09-25_Zoetermeer_1
  • 2011-09-25_Zoetermeer_2
  • 2011-09-25_Zoetermeer_3
  • 2011-09-25_Zoetermeer_4
  • 2011-09-25_Zoetermeer_5