Onder weer erg goede onstandigheden stonden we aan de start in Beesel. De ronde iets korter als voorgaande jaren, nu nergens herstel momenten en continu aanzetten en korte klimmetjes. Doelstelling vandaag was proberen podium te rijden en met de snelle mannen zo lang mogelijk mee. Ook vandaag was er weer genoeg publiek en aan de aanmoedigingen kon het dus niet liggen.

Met de start was ik gelijk goed weg en ging achter Yannick en Paul het bos in. Al snel kwam Noud voorbij en ik sloot bij hem aan nadat ik Paul was gepasseerd. Tot aan de afdaling net voor de finish kon ik bij blijven maar ik moest helaas een gaatje laten door een voetje aan de grond door de zandbak. Yannick en Noud hadden nu een klein gaatje en ik probeerde nog om dit te dichten maar ik zat te rijden op mijn limiet. Halverwege de 2e ronde sloot Leon bij me aan en hij had een mindere start en begon aan zijn opmars. Ik kon een halve ronde in zijn wiel mee liften en op de plaats waar ik op Noud en Yannick een gaatje moest laten, gebeurde hetzelfde bij mij en Leon. 

Leon ging hard door op weg naar de kop van de wedstrijd en ik had het moeilijk, iets te diep gegaan in het begin en het schuim stond me op de mond. In de drie volgende rondes had ik moeite met het tempo en verloor ik veel terrein op de koplopers, zoveel dat ze uit het zicht verdwenen. Ondertussen waren Gijs en Koen dichterbij gekomen en sloten in de 5e ronde aan. Samen met Gijs steeds op kop gereden en kon nu een beetje herstellen van de zware eerste rondes.

Nadat ik met Gijs veel kopwerk deed nam Koen na 40 minuten wedstrijd en hij had het vandaag moeilijker als vorige week. Zo kon ik even herstellen in laatste positie en met nog 3 rondes te gaan reden we weg bij Koen. Gijs en ik wisselden elkaar af en in de laatste ronde kon ik op de laatste klimmetjes het verschil maken en zo als 4e over de finish komen. Ik was helemaal leeg en ben mezelf goed tegengekomen tijdens de wedstrijd. Gelukkig geef ik nooit op en kon ik zo toch nog herstellen en een 4e plaats behalen wat momenteel echt het hoogst haalbare is. Leon, Noud en Yannick staan nu al 4 weken op het podium en het verschil is nog iets te groot om te overbruggen, zeker gezien de tijdsverschillen op de finish! Volgende week zal ik natuurlijk gewoon weer vol de strijd aan gaan in Liessel. Foto’s van vandaag zijn geschoten door Kristel en Theo!
 
  • 2011-10-22_Beesel_1
  • 2011-10-22_Beesel_2
  • 2011-10-22_Beesel_3
  • 2011-10-22_Beesel_4
  • 2011-10-22_Beesel_5
  • 2011-10-22_Beesel_6