De eerste zondag van Oktober, traditiegetrouw de opening van de wintercompetitie in Baarlo. Iets meer als 30 renners stonden vandaag aan het vertrek voor de eerste wedstrijd in de Mulleners Vastgoed Cup. De ronde was ten opzichte van afgelopen jaren iets veranderd, de snelheid was er nog meer uitgehaald en het is meer draaien en keren geworden. Door de erg goede weersomstandigheden vandaag en afgelopen weken waren er wel veel mulle stukken, die het parcours wat moeilijker maakten. Ik mag dit hele seizoen starten met het startnummer 2!
Zoals al enkele jaren ging ik ook vandaag als eerste het bos in na de start. Maar al snel op het rechte stuk erna kwamen er diverse renners voorbij. Noud en Yannick passeerden snel en ook Leon haalde me in de eerste ronde al bij. Dit ging me echter te hard en moest hen laten gaan. Zeker op de nieuwe stukken in het parcours moest ik elke keer iets toegeven. 
Ik moest het snel starten een beetje bekopen en viel in de tweede en derde ronde wat plaatsen terug tot een 8e of 9e plaats. Echter een ronde later begon ik me weer te herpakken en kon ik weer verder naar voren rijden. Dit was ook te danken aan Marcel van Loon, die van achteren een opmars maakte naar voren en ik kon met hem mee. Af en toe nam ik over en we liepen verder uit op de achtervolgers. De rondetijden werden elke ronde iets sneller bij mij en ik begon wat renners terug te pakken. Ik zat goed in mijn ritme en kon lekker de klimmetjes op knallen. 
Met nog enkele rondes te gaan viel Jeffrey voor ons terug en ook hem haalden we bij. Ik reed nog steeds met Marcel samen en de benen waren nog steeds goed. Ondertussen reden we dus voor de 4e plaats. Sebas kwam terug van achteren en en ik moest een klein gaatje laten op Marcel. Met nog 2 rondes te gaan probeerde ik nog om terug te komen maar het gat was te groot geworden en ook samen met Sebas kwam ik niet terug. Laatste rondes nog vol gereden om toch nog 4e te worden, maar het gat bleef het zelfde, ook nadat ik bij Sebas was weg gereden.
Uiteindelijk vandaag gefinisht op een 5e plaats. Flink afgezien, want het tempo lag erg hoog, 26 km/h gemiddeld. Verder was het een mooie opening van de wintercompetitie, maar het was eigenlijk meer zomercompetitie met meer dan 25 graden. Tevreden met de uitslag alhoewel een 4e plaats er misschien wel ingezeten had. Gemiddelde hartslag was 176 en een maximum van 184. Leon won net als vorig jaar de wedstrijd, gevolgd door Yannick en Noud. Thanx aan alle supporters vandaag, die door het mooie weer in grote getalen aanwezig waren. Maar ook natuurlijk alvast een bedankje aan de organisatie die de competie dit jaar weer hebben geregeld! Foto's zijn weer gemaakt door Kristel, ze heeft geprobeerd iedereen op de foto te zetten dus kijk snel op haar site of je er ook bij staat!

Dan mijn doelstellingen voor komende wintercompetitie. Ik wil mijn resultaten van afgelopen seizoen natuurlijk evenaren of verbeteren en ga dan ook weer voor een podiumplaats in het eindklassement, mits ik geen wedstrijden mis ivm werk. En ik hoop dat ik weer een stap heb gemaakt en misschien wel mee kan doen voor een overwinning, want dat is natuurlijk al jaren een doelstelling!

Omdat ik ook nog enkele weken voor het werk weg zal moeten, kan het zijn dat ik enkele wedstrijden ga missen. En met het oog op de Cape Epic 2012 denk ik dat ik beter een wedstrijd in de winter kan missen dan enkele weken voorbereiden in aanloop naar Zuid Afrika!
 
  • 2011-10-02_Baarlo_1
  • 2011-10-02_Baarlo_2
  • 2011-10-02_Baarlo_3
  • 2011-10-02_Baarlo_4
  • 2011-10-02_Baarlo_5