Gisteren heeft de eerste editie plaats gevonden van de Nacht van Baarlo, oftewel de Hamburgercross. Deze wedstrijd is een wedstrijd op zich en telt niet mee voor het Mulleners Vastgoed Cup klassement. Op het voormalige autocircuit en het binnenterrein was een zeer aantrekkelijke ronde uitgezet met alle facetten die met mountainbiken te maken hebben. Zo bestond de ronde uit grasstroken, stukken asfalt, kombochten, wasbordjes, klim en drop off van de tribune, springbulten en ook een berg die meerdere keren beklommen moest worden. Kortom een ronde waaraan veel werk is besteed door de vele leden van TWC Olympia. Afgelopen weken veel getraind hier dus de ronde was me wel een beetje bekend.
 
Om 20.30 was de start voor een uur wedstrijd, omdat ik als eerste had ingeschreven stond ik op de eerste startrij en ging er ook meteen vol vandoor. Al snel lag ik op kop met Noud en Yannick en we liepen langzaam uit op de achtervolgers. We werkten samen, maar na een ronde had Yannick het moeilijk en moest hij lossen. Zo bleef ik alleen met Noud over rijdend voor de overwinning. 2 rondes ging het goed en kon ik Noud volgen, maar ik moest al vaak een klein gaatje dicht rijden na de technische passages. Nadat ik een halve ronde op kop had gereden ging Noud er vandoor op de klim bij de tribune. Noud kon hier erg knap omhoog rijden en trok gelijk door, ik moest van de fiets af en het gaatje was geslagen.
 
Met nog 45 minuten wedstrijd te gaan reed ik alleen, met Noud steeds verder voor me en achter me een jagende Wilco Verwegen en Koen Nijssen. Het duurde nog enkele rondes voordat ze bij me aansloten en zo waren we met z’n drieen bij elkaar. Wilco nam veel kopwerk voor zijn rekening en hij trok op de rechte stukken erg hard door op zijn 29er. Gelukkig kon ik zijn wiel houden, maar dat gold niet voor Koen, hij moest een kwartier voor het einde lossen.
 
Samn met Wilco reed ik zo door tot aan de laatste ronde, nu was het een beetje kijken naar elkaar, maar het tempo mocht ook niet te hard zakken, want Koen zat ook nog kort achter ons. Met nog een laatste slingerlus te gaan nam ik de kop over en trok de sprint aan. Ik heb niet meer om gekeken en alleen maar door gereden, uiteindelijk was dit dus goed voor een 2e plaats tijdens de 1e editie van de Hamburgercross. Noud won de wedstrijd en Wilco werd 3e voor Koen.
 
Na weer een flinke trainingsweek ging de wedstrijd super en ben ik ook erg blij met de eerste bloemen van deze winter. Deze waren voor Kristel die vandaag ook weer aanwezig was en wat foto’s heeft gemaakt. Na de wedstrijd was het natuurlijk genieten van een heerlijke hamburger en een lekker biertje! Kortom een gezellige en geslaagde avond daar in Baarlo……
 
  • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_1
  • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_2
  • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_3
  • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_4
  • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_5