Terwijl de rest van Nederland verscholen was door de mist mochten wij vandaag onder het genot van een lekker zonnetje de wedstrijd rijden in Brunssum. Een leuke klimronde, die dit jaar wat moeilijker was door het vele snoeiwerk op de klim,wat zorgde voor losse zand. Na weer een goede trainingsweek met 2 MTB-trainingen op de Berckt, 2 keer fitness en een duurtraining op zaterdag waren de benen niet geheel fris voor aanvang van de wedstrijd. Nu is het nog heerlijk weer om te trainen dus nog even profiteren voordat de winter echt gaat beginnen.
 
De start was niet echt geweldig bij mij ook al mocht ik op de 1e rij starten in een sterk deelnemersveld. Ik reed nog net bij de eerste 10 renners en voor me was al een kopgroep aanwezig bestaande uit David, Gijs en Noud. Ook de 2e groep liet ik gaan en was het een beetje zoeken om in mijn ritme te komen vandaag. Achteraf had ik in het begin toch iets dieper moeten gaan om net een snellere groep te vinden, maar dat was in het begin niet echt makkelijk. 
Na enkele rondes wedstrijd zat ik in een groep van 5 renners met onder andere Yannick en Koen. Ik probeerde kopwerk te doen en de groep uit te dunnen maar dat lukte nog niet echt. Nadat Yannick door trok moesten er gelukkig wel sommige lossen. Voor ons zagen we steeds 3 renners, rijdend voor plaats 4 t/m 6, Leon, Lex en Jarno. Het gat was een seconde of 10-15 en bleef steeds hetzelfde. Na enkele pogingen om het dicht te rijden probeerde Yannick ook om het te overbruggen. Yannick reed langzaam bij me weg en ik moest net een gaatje laten bij het inhalen van een achterblijver. Yannick maakte knap de oversteek 3 rondes voor het einde en ik bleef met Harry en Leander over.
 
Samen met hen reden we de laatste 3 rondes en het leek dat we het gat nog gingen dicht rijden. Zelf probeerde ik het nog maar een keer maar het lukte niet. Met ingang van de laatste ronde heb ik me op kop gezet en dit eigenlijk niet meer afgegeven. Voor me bleef het gat ongeveer gelijk en na alles wat ik ook heb geprobeerd kon ik het gat dus niet meer dicht krijgen en werd ik 8e vandaag. In ieder geval een beter gevoel aan over gehouden dan vorige week. Het was in ieder geval een spannende wedstrijd met de renners van plaats 4 tot 11 binnen 43 seconden! Dit geeft aan dat er veel renners aan elkaar zijn gewaagd en dit erg leuk is voor de competitie, je krijgt in ieder geval niets meer cadeau. Komende vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma, de nacht van Baarlo, op circuit de Berckt en op zondag Mulleners Vastgoed Cup in Beegden.
 
Uitslag vandaag, David 1, Gijs 2, Noud 3, Yannick 4, Leon 5, Lex 6, Jarno 7, William 8. Verder weer foto’s van de trouw aanwezige fotografen Kristel en Theo.
 
  • 2010-11-20_Brunssum_1
  • 2010-11-20_Brunssum_2
  • 2010-11-20_Brunssum_3
  • 2010-11-20_Brunssum_4
  • 2010-11-20_Brunssum_5
  • 2010-11-20_Brunssum_6