Vandaag gingen we voor het eerst naar het zuiden van Limburg en wel naar Schweiberg. Op de altijd zware ronde met 2 pittige klimmen werden de punten verdeeld. Na een gezellig avondje de dag ervoor bij Rowwen Heze met Daan en Eric wist ik eigenlijk niet wat ik van de benen moest verwachten. Twee keer eerder stond ik bij deze wedstrijd op het podium en had er vandaag weer enorm zin in.

 
De start ging bij mij al compleet mis, waar ik normaal gelijk in de pedalen klik en snel weg ben, ging het nu nergens naar en zat ik midden in het deelnemersveld. Het duurde dan ook even in de eerste ronde voor ik wat plaatsen kon schuiven. Voorin waren David en Gijs al weg gevolgd door Daan en Yannick. Op gepaste afstand kon ik het wiel van Leon houden en dit leek me een goede positie.

Samen met Leon reed ik naar voren en eerst pikten we Yannick op in de 4e ronde, en direct erna gevold door Daan. Zo bleven we in de 5e ronde bij elkaar en ik probeerde om de groep uit te dunnen door op de 2e steile klim vol door te trekken. Dit lukte goed en Yannick moest een gaatje laten en nu waren we nog met 3 over. Ik zat redelijk makkelijk te rijden, moest veel geven maar had nog iets over en voelde me erg sterk vandaag.
 
De daarop volgende rondes reden we nog met drie en ondertussen was dit voor de 2e plaats, want Gijs had lek gereden. Nu kreeg ik flink moraal en trok nog maar eens door op de 2e klim. 7 rondes lang ging het allemaal perfect en was stiekem al aan het denken hoe ik het de laatste ronde Leon en Daan moeilijk ging maken. Maar helaas, in de 8e ronde merkte ik dat ik voor een langzaam leeglopende band had. Geen reservewielen en geen pompje dus ik moest door rijden/lopen naar de start. Gelukkig voor mij haalde Gijs me bij en gooide zijn pomp naar mij en kon ik bij pompen. Nu kon ik naar de start rijden en hier even met een normale pomp de voorband oppompen.
 
 
Ondertussen al heel veel plaatsen verloren en de motivatie was helemaal weg. De volgende ronde liep de band echter weer langzaam leeg en dus maar weer bij gepompt bij de start en mijn weg vervolgen. Zo kon ik uiteindelijk toch nog de wedstrijd uitrijden, maar was ondertussen wel al gedubbeld door David, die knap won en Gijs, Leon, Daan en Yannick.
 
Echt balen vandaag, ik voelde me erg sterk en had het Leon graag lastig gemaakt op deze mooie ronde. Nu moest ik uiteindelijk genoegen nemen met een 17e plaats. Door de winst van David en mijn slecht resultaat ben ik een plaatsje gezakt in het klassement naar positie 5. Helaas dus voor vandaag, volgende week weer een nieuwe kans in Weert. Verder een bedankje aan degene waarvan ik de pomp mocht lenen. Foto’s van vandaag zijn weer vanKristel en Theo. Wil je de foto’s die Kristel gemaakt heeft zonder watermerk hebben stuur haar dan een mailtje!
 
  • 2011-11-06_Schweiberg_1
  • 2011-11-06_Schweiberg_2
  • 2011-11-06_Schweiberg_3
  • 2011-11-06_Schweiberg_4