Vandaag een wat korter verslag, aangezien we later binnen waren en er nog flink gesleuteld moest worden. Het was zwaar vandaag, heel zwaar en we waren blij dat we de finish vandaag hebben gehaald.


Gisteren begon het met regenen en dit duurde de hele nacht en vanmorgen tijdens het vertrek regende het nog steeds. Gelukkig hadden we onze regenjasjes bij! De eerste kilometers in de groep gingen erg moeizaam voor mij, enkele dagen in het rood rijden en flink afzien heeft er goed ingehakt. Tot aan km 30 werden we aan alle kanten voorbij gereden. Ik had totaal geen power in de benen, terwijl het bij Anton wel lekker liep.


Alles liep zwaar vandaag, de ondergrond zoog erg door de regen en ook de fietsen lieten ons een beetje in de steek. Heel veel chain suck, oftewel problemen met de ketting die blijft hangen.

Gelukkig kon ik herstellen en langzaam aan begonnen we weer wat mensen terug in te halen. De route was vandaag erg mooi, maar door de regen te zwaar. Dit zorgde er ook voor dat de remblokken het zwaar hadden te verduren. Bij de 2e verzorging heb ik nieuwe remblokken achter erop laten leggen, want was ijzer op ijzer.

Het bleef regenen en het was ook koud geworden. We konden weo redelijk blijven rijden, maar het was gewoon voor iedereen afzien in de regen. De wegen waren gewoon beekjes met stromend water geworden.

Gelukkig begon het op het eind van de rit toch op te klaren en kwam het leukste gedeelte nog. Sjieke single tracks met veel modder, waar we met onze wintercompetitie ervaring heel goed uit de voeten konden. Dit was toch nog even genieten op het einde van zo'n dag. Hier kon ik tenminste weer het tempo bepalen, wat in ieder geval weer een goed gevoel geeft voor morgen. 

Na 7 uur en 46 minuten kwamen we als modder mannetjes over de finish. Toch nog een 119e plaats en we staan nog in de top 100 op plaats 96!

Net de fietsen weer gecheckt en alle remblokken waren op ook die ik tijdens de rit had vervangen! Schakelen ging niet meer en ook weer gemaakt, ketting vervangen, banden zijn over 2 dagen ook versleten, dus genoeg materiaal versleten. We hadden ook bekijks van de lokale jeugd, zie foto.

Tot morgen.... nog 2 dagen

  • 2012-03-30_Cape_Epic_dag_5
  • 2012-03-30_ce_etappe5_1
  • 2012-03-30_ce_etappe5_11
  • 2012-03-30_ce_etappe5_16
  • 2012-03-30_ce_etappe5_2
  • 2012-03-30_ce_etappe5_5
  • 2012-03-30_fiets_repareren