De etappe vandaag was zwaar, veel hoogtemeters en vooral heel veel wind op het laatst. Gelukkig hebben we het weer gered en zijn we al ruim over de helft van de Cape Epic.

  

 

Vandaag zijn we weer gestart in het startvak B en de eerste kilometers waren weer rijden in de groep. Dit ging beter dan gisteren en we communiceerden goed met elkaar om niet de fout van gisteren te maken en elkaar weer kwijt raken. Na het geneutraliseerde gedeelte hadden we ons goed naar voren gewerkt om in goede positive aan de eerste van de twee zware klimmen te beginnen.

 

De klim ging lekker bij beiden en we waren vandaag even sterk. het is vaak moeilijk om fietsend boven te komen, want er liggen zoveel losse en grote stenen dat je continu geconcentreerd naar boven moet rijden. Door de vele stenen in de klimmen en afdalingen slijten de banden enorm en rijden er heel veel mensen lek, wij mogen van geluk spreken en hebben ze nog heel gehouden.

 

Na de eerste klim en afdaling kregen we een vlakker stuk, hier hadden we eerst even wat pech met de ketting van Anton, maar we konden snel verder. Een stuk verder kregen we een leuke single track, waar Anton iets te enthousiast reed en een schuivertje maakte. Gelukkig niets aan de hand en snel verder, als het goed is staat hij op de film, want Anton reed vandaag met de helmcamera!

 

De tweede klim van de dag was voor allebei goed te doen en we konden zoals al vaker deze week hier weer plaatsen naar voren schuiven. De afdaling die hierop volgde was erg steil met heel veel losse stenen, dolle pret voor mij en mijn Scalpel. De Cannondale, net als de Niner van Anton, rijden perfect hier, een hardtail 26” is hier niet aan te raden! Op de single track na deze afdaling ging Anton voor de tweede keer liggen vandaag, nu voorover het stuur vol in een struik met doorns. Behalve een paar schrammetjes op de benen en op de fiets was er weer niets aan de hand.

 

De laatste 35 km waren wat vlakker en stonden vooral in het teken van de wind, heel veel wind. Het weer is een beetje omgeslagen hier en dat begon vanmiddag al met een harde wind en momenteel en vannacht regen! Dit zorgde ervoor dat ook de laatste kilometers erg zwaar waren. Ik zat er helemaal door heen, want rijden in de wind is de grootste vijand op de fiets. Anton nam me gelukkig op sleeptouw en met veel moeite kon ik de laatste kilometers single track volbrengen.

 

Helemaal leeg kwam ik over de finish, Anton had ook goed geleden maar een stuk minder. Uitslag vandaag na 6:23 uur in het zadel te hebben gezeten, 83 overall en 63 in categorie. We staan nu na bijna 27 uur op de fiets op een 89e plaats algemeen en 65 bij de heren.

Verder zijn we erg goed aan elkaar gewaagd, zit bijna geen verschil tussen ons twee en kunnen alles samen rijden en dat maakt het perfecte team. We zijn allebei nog helemaal fit, hier en daar een klein pijntje maar dat is niet noemen.

Na afloop konden we in de relax tent genieten van een Afrikaans voetmassage, heerlijk na zo’n dagje afzien. Op de foto zie je ons tijdens deze voetmassage, lekker warm in de jasjes die we van Eline Linssen en Leander Hamelink hadden gekregen!

Morgen een zware dag, er is regen voorspeld voor de komende uren en morgen, dus we zullen zien! Er staan in ieder geval weer 119 km en 2350 hm op het programma, tot morgen.

 

  • 2012-03-29_Cape_Epic_dag_4
  • 2012-03-29_ce_etappe4_10
  • 2012-03-29_ce_etappe4_11
  • 2012-03-29_ce_etappe4_13
  • 2012-03-29_ce_etappe4_3
  • 2012-03-29_ce_etappe4_5
  • 2012-03-29_ce_etappe4_6
  • 2012-03-29_ce_etappe4_7
  • 2012-03-29_ce_etappe4_8
  • 2012-03-29_voetmassage