Al diverse keren heb ik deelgenomen aan de Bergrace in Arnhem, en bijna elke keer onder zomerse omstandigheden. Vandaag was het anders, de koudste junidag sinds tientallen jaren met veel regen. Dit resulteerde dan ook in een natte, koude en modderige bedoeling.

 


Samen met mijn supporters Kristel en Anton waren we naar Arnhem gegaan voor de 150 minuten wedstrijd. Het is dat ik ingeschreven had en het inschrijfgeld had overgemaakt, anders was ik net als Anton niet gestart. Het regende al tijdens aankomst en na ingeschreven te hebben opgesteld ergens achteraan in het veld.

 

Ik ben rustig aan gestart, omdat de vorm niet echt is hoe ik zou willen, maar daar heb ik me een beetje bij neergelegd. De variërende ronde bestond net als andere jaren uit korte en langere klimmen en natuurlijk ook de afdaling van de twee trappen. Een leuke ronde met veel hoogtemeters voor Nederlandse begrippen.


Na de eerste rondes rustig te hebben gereden, merkte ik al snel dat de achterrem helemaal weg was en alleen nog maar voor kon remmen. Dus vanaf dat moment wat rustiger aan gedaan, geen risico’s genomen en een beetje de toermodus ingesteld. Want opgeven is geen optie en dat komt niet voor in mijn woordenboek! Dit is ook tevens de spreuk van Alpe DuZes die komende week wordt gereden en met die gedachte kon ik natuurlijk niet afstappen. Alvast veel succes voor al deze renners die rijden voor het goede doel.


Halverwege de wedstrijd begon het iets lekkerder te lopen en begon ik de klimmetjes wat harder op te rijden en maakte ik wat plaatsen goed. Dit was ook wel nodig want omlaag verloor ik steeds aansluiting. Even snel een nieuwe bidon die Anton aanreikte en weer verder blubberen.


Met nog 2 rondes te gaan kwam koploper Ramses Bekkenk voorbij en probeerde even in zijn wiel te blijven, maar bij de eerste afdaling moest ik hem al laten gaan. Het begon steeds kouder te worden, temperatuur rond de 8 graden in combinatie met de regen die de hele wedstrijd viel. Het leek wel op een wintercompetitie wedstrijd, maar dan in de zomer! Ik begon moeite te krijgen met schakelen want het gevoel in mijn vingers was minder aan het worden.


Gelukkig luidde de bel na een kleine 2 uurtjes wedstrijd en kon ik de laatste kilometers nog afleggen en nog enkele plaatsen te schuiven. Dit voornamelijk door bergop flink gas te geven, want bergaf moest ik voorzichtig doen. Na 2 uur en 22 minuten rolde ik over de finish, niet kapot maar blij dat het gedaan was in de kou. De rondetijden  waren 19:53 24:10 24:48 24:01 25:20 24:48 waarvan de eerste ronde een aanloopronde was. Uitslag van vandaag was een 52e plaats.


Achteraf toch blij dat ik ben geweest en weer wedstrijd heb gereden, ondanks het slechte weer. Want de laatste tijd waren er wat motivatie problemen, de zin om echt te trainen is er niet geweest. Gelukkig begint het weer wat terug te komen na een rustigere periode. en daarom komende weken weer wat wedstrijden. 16 juni Landgraaf en 20 juni streetrace in Baarlo.

  • 2012-06-03_arnhem_01
  • 2012-06-03_arnhem_03
  • 2012-06-03_arnhem_04
  • 2012-06-03_arnhem_05
  • 2012-06-03_arnhem_06