Na een hele week werken in Duitsland en gisteren sauna dagje, had ik verwacht dat het een zware dag ging worden. Zeker ook omdat de regen dit al pittige parcours nog zwaarder maakt. Het was een zware wedstrijd vandaag, maar de benen werkten gelukkig wel mee en ik kijk in ieder geval tevreden terug op vandaag.

 

Ik vloog er tijdens de start weer eens ouderwets in en kon op het rechte stuk schuiven naar voren en wat plaatsen goed maken. Dit ging wonderbaarlijk makkelijk en kon op een  6e plaats aan de lange klim beginnen. Hier kon ik nog lekker volgen, maar bovenop kwamen er toch nog enkele renners voorbij. De ronde lag er dit jaar modderig bij, maar wel overal goed te rijden.

 

Op deze zware omloop wordt het veld flink uit elkaar getrokken en is het individueel of met zijn tweeën. Zo ook bij mij, ik kwam samen te rijden bij Philipp Gante. De samenwerking was goed, maar merkte wel dat ik moeite had in de modderige stukken en afdalingen. Mis toch wat comfort en remkracht op de Giant, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van onderhoud aan deze fiets in de modder.

 

Met nog 3 rondes te gaan haalde de koploper van de Masters, Leon Crienen,  ons in en ik kon fijn in zijn wiel mee. Het was bij mij rijden op de limiet, maar liep uit bij Philipp en kwam dichter bij Bob Janssen. Voor Leon was het de laatste ronde, maar wij moesten er nog 2. Ik kon bij Bob blijven maar moest de inspanning van de ronde ervoor een beetje bekopen en had het erg moeilijk in zijn wiel.

 

In de laatste ronde zat ik nog in zijn wiel, maar hij had genoeg over om na de lange klim door te trekken en weg te rijden. Helaas was bij mij de accu leeg en moest lossen, gelukkig  wel met genoeg voorsprong op Philipp. Zo kwam ik over de finish vandaag op een 13e plaats. Momenteel zit er meer niet in en ben ik hier tevreden mee. En dat Sint weer in het land is was te merken, aangezien we er allemaal als zwarte Pieten uitzagen! Volgende week staat Beegden op het programma. Foto’s van Kristel staan ook weer op haar website.

  • 2012-11-18_brunssum_1
  • 2012-11-18_brunssum_2
  • 2012-11-18_brunssum_3
  • 2012-11-18_brunssum_4
  • 2012-11-18_brunssum_5
  • 2012-11-18_brunssum_6
  • 2012-11-18_brunssum_7