Het begon mooi op deze zondag, met lekker weer op de fiets naar Weert met Anton, om daar te starten voor de 4e wedstrijd van de Fietssportief.nl Cup. De ondergrond was al wat modderig van de regen van afgelopen dagen maar net voor de start begon het weer te regenen en dit zorgde voor een groot modderbad.

 

Vandaag weer gestart op de Giant, want het wiel van de Cannondale is nog niet gemaakt. Als ik tijdens de start zo om me heen kijk begin ik me bijna een eenling te voelen in het startveld met steeds meer 29” mountainbikes! Zeker op mijn 26” Giant met V-brakes.

De start ging wel aardig en ik kon volgen in de grote kopgroep van een man of 15, weliswaar in het laatste wiel, maar het ging net. De eerste ronde ging daarom ook echt niet van harte bij mij en had moeite met de klimmetjes. Ondertussen begon het steeds harder te regenen en werd het een groot modder festijn. Dit werkte niet echt in mijn voordeel, want het begon steeds moeizamer te lopen, ik moest veel renners voorbij laten en kon niet aan pikken.


Het bleef regenen en ik begon het steeds kouder te krijgen, waardoor het tempo bleef terugzakken. Ik kreeg het ook echt niet meer warm, de benen wilden niet en kreeg de hartslag niet meer omhoog. Hierdoor koelde ik nog meer af en zat ik te rillen van de kou op de fiets. Werkelijk het hele veld kwam me voorbij en toen met nog 3 rondes te gaan voor mezelf besloten om te stoppen. Dit is iets wat ik eigenlijk nooit doe en het voelde ook niet goed om af te stappen, maar ver buiten de punten rijdend en denkend aan de gezondheid is de keuze makkelijker gemaakt. Daarna gelijk omgekleed en warm bij de kachel gestaan en het duurde ook even voordat ik weer een beetje opgewarmd was.


Vandaag dus helaas een DNF achter mijn naam. Momenteel is de vorm bij mij erg wisselvallig, vorige week goed en deze week weer niet. Dit komt voornamelijk door de basisconditie die andere jaren veel beter was als dit seizoen, maar we moeten er maar het beste van zien te maken. Volgende week Schweiberg, een pittige klimronde waar ik 2 keer eerder op het podium heb gestaan, maar dat kan ik me dit jaar wel uit het hoofd zetten.


Kristel heeft vandaag ook de regen getrotseerd om weer wat foto’s te maken.

  • 2012-11-04_weert_1
  • 2012-11-04_weert_2
  • 2012-11-04_weert_3
  • 2012-11-04_weert_4
  • 2012-11-04_weert_5