Na een slecht weekend vorige week met 2 keer een lekke band, had ik er wel genoeg van.  Voor vandaag in Nederweert de Giant met een andere buitenband en gewoon binnenbandje erin, maar ook dat mocht niet baten. Onderweg naar Nederweert door glas gereden wat op de weg lag en deze sneed de binnen en buitenband door. Weer lek!!! Gelukkig waren Kristel en mijn ouders zo behulpzaam om me op te halen en mijn andere fiets mee te nemen. Een half uur voor de wedstrijd de Cannondale nog even in orde gemaakt en ik kon nog net een rondje in fietsen. Maar al met al geen goede voorbereiding voor de wedstrijd!

 

Om 13:20 klonk zoals elke week het startschot met vandaag net geen 20 renners aan het vertrek voor een uurtje mountainbiken. De ronde lag er perfect bij, beetje hobbelig, maar geen modder zoals afgelopen jaren op deze ronde. Ik kwam redelijk weg en wou in de losse zand buitenom wat renners voorbij, maar enkele meters verder stond ik achterste voren. Voorwiel schoot weg en lag net niet voluit op de grond. Lex kon me niet ontwijken en reed over mijn fiets heen. Gelukkig kon ik snel verder, maar er waren al veel renners voorbij gekomen.

 

Het uur daarna was het afzien voor mij, elke korte versnelling moest ik de ronde erna bekopen. Het was steeds wisselen in de groep waar ik bij zat en probeerde enkele keren het verschil te maken door de aansluiting te zoeken bij de koplopers van de Masters. Maar zo snel ik weg reed bij hun, zo snel hadden ze me ook weer terug te pakken. De benen gingen steeds harder tegen werken en de laatste 2 rondes was het op. Hierdoor moest ik nog 2 renners laten gaan en ik kon me ook niet meer motiveren om diep te gaan de laatste ronde.  Uiteindelijk vandaag en 12e plaats. Zelfs het terugfietsen na afloop van de wedstrijd liep voor geen meter want ik zat er helemaal doorheen, ik was blij dat de mannen me uit de wind hielden. Bedankt Sjef, Lex, Ger en Noud.

 

Het seizoen loopt zo bijna op het eind, nog 3 wedstrijden staan er op het programma. Volgende week gaan we naar Blerick, en in het nieuwe jaar Landgraaf en Reuver. Landgraaf laat ik schieten, dus voor mij nog maar 2 wedstrijden en om eerlijk te zijn vind ik het ook wel bijna goed geweest voor dit seizoen. 

Foto's van van Kristel staan ook weer op haar site.

  • 2012-12-16_nederweert_1
  • 2012-12-16_nederweert_2
  • 2012-12-16_nederweert_3
  • 2012-12-16_nederweert_4
  • 2012-12-16_nederweert_5
  • 2012-12-16_nederweert_6
  • 2012-12-16_nederweert_7