Na gisteren de fiets weer in orde te hebben gemaakt en alles weer gepoetst en gewassen, mochten we vandaag in Meijel weer alles smerig gaan maken. Het weer zorgde voor een grote modderpoel. Smeltende sneeuw en wat neerslag in combinatie met een aangereden parcours zorgt voor veel modder. De ronde was hetzelfde als afgelopen jaren altiijd de moeite waard. Hier kom ik normaal gesproken goed mee uit de voeten en ik had er dan ook zin in.

 

De startopstelling was breed en ik mocht nog net op de eerste rij opstellen. Hierdoor kon ik sinds lange tijd weer eens een keer kopstart hebben. Al gelijk in de eerste bocht wou een Univega renner me voorbij maar hij ging vol onderuit en ik reed over zijn fiets heen want kon niet meer uitwijken. Gelukkig niets aan de hand en weer verder door de modder. Al snel kwamen de snelle mannen van het klassement me voorbij, maar ik kon wel volgen bij Lex en Dave.

 

Helaas duurde de wedstrijd niet lang voor mij, want na iets meer dan een halve ronde begon ik te merken dat mijn achterband weer leeg aan het lopen was, net als gisteren. 200 meter verder zat er helemaal geen lucht meer in en kon ik terug lopen naar de jury om me af te melden. Toen zat er niets anders op dan om kleden en de wedstrijd voor de tweede dag achter elkaar vanaf de zijlijn te bekijken.

 

Erg jammer vandaag want de benen voelden weer eens goed aan en ik had het idee weer eens bij de eerste 10 te kunnen rijden. Had gisteren de band goed nagekeken, schoongemaakt en extra Latex erin gedaan, vannacht een nachtje laten staan en de druk is er op blijven staan. Schijnbaar toch iets niet goed en hierdoor vandaag weer een DNF achter mijn naam. Niet echt mijn seizoen dus dit jaar!   

 

Kristel haar foto's staan ook weer op de site. Volgende week staat Nederweert op het programma, waarschijnlijk weer modder! Na Nederweert krijgen we nog Blerick, Landgraaf en Reuver en dan zit het seizoen er al weer op. Landgraaf laat ik denk ik schieten aangezien we dan net de sleutel hebben van ons nieuwe huisje en het klussen kan beginnen. En voor het klassement maakt het toch niet veel meer uit dit jaar.

  • 2012-12-08_meijel_1
  • 2012-12-08_meijel_2
  • 2012-12-08_meijel_3
  • 2012-12-08_meijel_4