Vandaag de eerste wedstrijd van het dubbele programma. In Windraak werd er alweer de negende wedstrijd verreden en deze wedstrijd stond net als vorig jaar in het teken van het Open Kampioenschap. Vorig jaar wist ik een podiumplaats te halen op de toen erg modderige ronde. Dit jaar was het ook modderig, maar door de gevallen sneeuw van vrijdag. Echter er lag een stuk minder sneeuw als bij ons is gevallen.

Na het inrijden merkte ik dat het toch een lastig rondje was, de ondergrond dooide steeds meer en hierdoor werd het gladder. Ook de afdaling was erg glad en met inrijden ging ik al bijna onderuit. Ik was aanwezig met de Giant en achteraf gezien was dit geen goede keuze. Ik had het modderiger verwacht en had goed op de Cannondale kunnen starten. Voor de start hebben we eerst met alle renners 1 minuut stilte in acht genomen, dit voor de overleden scheidsrechter in het voetbal.

 

De start ging goed en ik kon me in de middenmoot mengen, al was het met moeite. Tijdens de eerste afdaling maakte ik twee schuivers, het vertrouwen op de gladde ondergrond was er niet echt. De eerste viel nog wel mee maar bij de tweede schuiver lag ik in de opvangnetten en de fiets kwam me voorbij. Snel weer de fiets op en weer verder, maar hierdoor al aardig wat plaatsen verspeeld. Ik merkte toen nog niet dat mijn achterwiel los was gekomen en de achterrem aanliep. Hierdoor verloor ik langzaam druk in het achterwiel en in de 3e ronde reed ik op de velg rond, op zoek naar iemand met een pomp.

 

Bovenop de berg bij de auto's stonden de verzorgers van Roy Joore nog en ik kon even hun pomp lenen. Snel de band weer opgepompt en weer verder gereden, maar ook dit duurde niet erg lang. Een ronde later stond ik weer met een platte band en was het voor mij afgelopen. Balen, maar dit jaar vind ik het iets minder erg dan andere jaren, toen ik elke keer voor een goed klassement reed. Dan maar langs de kant kijken naar de rest van de mannen die hun wedstrijd reden. Sjef won de wedstrijd knap en pakte veel punten voorsprong voor het klassement, omdat Gijs pech had vandaag. Anton reed de wedstrijd netjes uit liet weer eens zien dat hij dit seizoen terecht kopman is van team Unisign!

 

Helaas een DNF voor mij, maar morgen een nieuwe kans in Meijel, wat gezien de weersvoorspellingen weer modderen wordt. Kristel kon vandaag niet aanwezig zijn ze moest werken. Vandaag de foto's ontvangen van Theo Gelissen, bedankt daarvoor.

  • 2012-12-08_windraak_1
  • 2012-12-08_windraak_2