De Walsberg in Beesel staat ieder jaar garant voor een zware wedstrijd. Vele korte klimmetjes, losse zand en geen moment om tot rust te komen op de ronde. Ook had de organisatie er wat extra technische stukken in gemaakt zoals boomstammen en een nieuwe zig-zag afdaling. Op zaterdag als voorbereiding rustig meegereden met de clubkampioenschappen van de verschillende verenigingen. Helaas werkte de benen niet mee en was het ploeteren geblazen. Ik hoopte dan ook dat vandaag de benen toch iets beter zouden zijn.

 

 

De ronde lag er net als zaterdag perfect bij, enkele wat nattere plekken, maar alles goed te rijden. Ik kwam goed uit de startblokken en ging als 6e het bos in, om gelijk daarna veel plaatsen te verliezen. Het ritme vinden lukte niet in de eerste rondes en moest zo veel plaatsen toegeven, ook op degene waar ik de laatste weken vaker bij in de buurt rijd. Het duurde dan ook een tijdje voor ik bij iemand kwam te rijden die ongeveer hetzelfde tempo reed.      

 

Rob Nilissen sloot bij me aan en samen konden we enkele ronden rijden, om beurten op kop. Achter ons begonnen enkele renners terug te komen en sloten aan in ons wiel. Na ongeveer 40 minuten wedstrijd kwam master Peter Nielen voorbij en deze kon ik wel volgen. Na een ronde bij hem in het wiel te hebben gezeten, merkte ik dat ik lekkerder in het ritme kwam. Ik kon nu een versnelling plaatsen en er kon niemand mee. Dit tempo kon ik vol houden tot aan het einde van de wedstrijd en kon ook nog een plaatsje goed maken. Toch nog een goed laatste deel van de wedstrijd neer kunnen zetten vandaag.

 

Het afzien op deze pittige ronde was vandaag goed voor een 18e plaats. De supporters hebben me vandaag op de been gehouden en hebben me erdoorheen gesleept. Volgende week ook weer een dubbel programma met op zaterdag de kampioenschapswedstrijd in Windraak en op zondag in Meijel. Voorin is het een spannende strijd dit jaar, Gijs Dohmen en Sjef Klerken wisselen elkaar iedere week af en staan nu precies gelijk in het klassement. Net als vorige week won Bas Peters vandaag de wedstrijd.   


Neem een kijkje bij de foto's op de site van Kristel.

  • 2012-12-02_beesel_1
  • 2012-12-02_beesel_2
  • 2012-12-02_beesel_3
  • 2012-12-02_beesel_4
  • 2012-12-02_beesel_5
  • 2012-12-02_beesel_6