Beegden, een mooie ronde door de bossen met veel snelle paden en enkele pittige klimmen veelal door wat losser zand. Het weer was vandaag ook niet verkeerd, de temperatuur was goed voor deze tijd van het jaar en op enkele druppels regen na was het droog. Met 30 renners stonden we dan ook aan het vertrek voor de 7e wedstrijd van de wintercompetitie.

 

De start ging goed en ik kon een halve ronde de kopgroep volgen rond een 10e plaats, maar ik wist goed dat ik dit echt niet vol zou houden. Daarom iets gas terug genomen en geprobeerd mijn ritme te vinden in een groepje. Dit was vandaag erg van belang op deze snelle ronde en het scheelt enorm om in een groep rond te rijden in plaats van alleen. Dit lukte me redelijk de eerste 4 rondes en ik reed ergens rond een 15e plaats rond, eerst een tijdje met Yannick en erna met Tim.

 

Ik merkte wel dat ik het moeilijk had vandaag, mijn snelheid op de lange rechte stukken zit er gewoon niet in en op deze ronde gaat dat op breken. En zo gebeurde het ook in de 5e ronde, ik begon stil te vallen en had een verval van 30 seconden ten opzichte van de ronde ervoor. Vanaf dat moment was het meer een gevecht tegen mezelf en lukte het me niet om het tempo hoog te houden. Tevergeefs nog alles geprobeerd maar het zat er vandaag echt niet in. Zelfs de aanmoedigingen van alle supporters mochten niet echt baten en ik kwam dan ook niet verder als een 21e plaats vandaag.

 

Kristel moest vandaag werken dus de foto's van vandaag zijn van Theo Gelissen en Eric Korenblik. Verder leuk om alle reacties te horen over onze deelname aan de Brasil Ride 2014! Het duurt nog even maar de eerste duurtraining zit er in ieder geval op, samen met Anton heen en terug gefietst naar Beegden en dit was goed voor 80 km! Tot volgende week in Beesel, lekker klimmen.....

 

 

  • 2013-11-24_beegden_1
  • 2013-11-24_beegden_2
  • 2013-11-24_beegden_3
  • 2013-11-24_beegden_4
  • 2013-11-24_beegden_5
  • 2013-11-24_beegden_6