Ten eerste iedereen nog de beste wensen voor 2014, dat het een mooi sportief jaar mag worden in goede gezondheid! Afgelopen jaren was het altijd flink modderen in Landgraaf, dit jaar viel het mee en maakte het de ronde een stuk sneller. De scalpel staat ondertussen al weken stof te happen thuis, want met wat modder rijd ik fijn op de Giant.

Ik kwam redelijk goed weg met de start en zat rond een 8e plaats in het veld van 20 deelnemers. De eerste 8 renners moest ik al snel laten gaan en met een 4tal renners reden we voor de 9e plaats. Ik kon mijn tempo vandaag goed vinden en kon constant rijden. Ik kon me op kop zetten in de groep en na 20 minuten probeerde ik weg te komen met een andere renner door samen te werken.

Helaas na een kleine 40 minuten wedstrijd kreeg ik last de onderrug en blokkeerde ik. Ik kreeg de power niet meer over gebracht op de pedalen, conditioneel was het geen probleem. Dit resulteerde in rondetijden die 20 seconden meer waren dan de eerste 8 rondes. Hierdoor viel ik ook weer wat plaatsen terug en reed de groep waar ik net bij was weg gereden mij weer voorbij.


Toch geprobeerd de laatste rondes tempo te blijven rijden voor zo goed als het ging. Dit koste moeite en voelde niet fijn aan ivm de rug. Net in de laatste ronde werd ik gedubbeld door Edwin en Fabio, wat ik dan ook niet erg vond om geen ronde meer te rijden en finishte op een 11e plaats. Beetje balen van de rug, want het liep vandaag lekker en ik was een constante wedstrijd aan het rijden. Gelukkig na de wedstrijd geen last meer gehad van de rug, dus hopen dat het eenmalig is.  

Foto’s van vandaag zijn van Kristel. Iedereen bedankt voor de support en tot over 2 weken in Horst!

  • 2014-01-04_landgraaf_ 3
  • 2014-01-04_landgraaf_1
  • 2014-01-04_landgraaf_2
  • 2014-01-04_landgraaf_4
  • 2014-01-04_landgraaf_5
  • 2014-01-04_landgraaf_6