72.1 km   928 hm   
3:16:15                                              
Daguitslag 25


600 km   13000 hm
37:37:32
Overall uitslag 29 

 

 Het zit erop 7 dagen, 600 km en 13000 hm, 37 uur in het zadel, afzien, genieten, zweten, zon, en team spirit, kort om de Brasil Ride 2014! 

 
 
We zijn de nacht allebei goed door gekomen en de diarree heeft in ieder geval niet door gezet! We hadden vanmorgen dan ook weer zin om de laatste dag te knallen. We stonden goed vooraan in het startvak om het eerste gedeelte over asfalt een goede groep te vinden om opstoppingen te voorkomen. Dit liep perfect, we konden blijven schuiven en zaten in de 2e groep. De hartslag haalde weer wat normale waarden en we konden tempo rijden, zelfs flink tempo rijden. 
 
Na het asfalt volgde tot aan de eerste verzorging zandwegen en hier reden we in een groep van 8 en de samenwerking was goed. Eerste verzorging sloegen we over en het gedeelte erna was schitterend, mooie single tracks die allemaal goed te fietsen waren. Hier verloren we bijna geen plaatsen en het veld lag nu helemaal uit elkaar. 
 
Na dit mooie stuk sloten we bij een Braziliaans team aan en we werkten goed samen tot aan de doorkomst in Mucugê waar de 2e verzorging was. Deze sloegen we ook over want we hadden nog genoeg drinken voor de laatste 10 km. Deze gingen over het parcours van de proloog, erg technish dus. Hier kwamen we erg goed doorheen en bij het zien van het bordje 1 km wisten we dat we het gingen halen. Na iets meer dan 3:16 kwamen we binnen en konden we de medaille en het finisher shirt in ontvangst nemen! Wat een heerlijk gevoel en ontlading, het heeft ons aardig wat bloed, zweet en tranen gekost afgelopen week! 
 
We zijn vandaag 25e geworden en dat was ook de beste daguitslag. In het klassement zijn we 29 geworden en hier zijn we super tevreden mee, zeker als 16 van deze teams UCI elite teams zijn. We zijn allebei redelijk gezond gebleven en het materiaal heeft het goed gehouden, maar heeft wel veel geleden op dit terrein! We hebben toch aardig wat geleden, zeker op de 2e dag en ik op de 6e, maar het zit erop.
 
Het was een mooi evenement, sfeertje was goed en de route is technisch en erg leuk om te rijden. De organisatie is Braziliaans, er kunnen aardig wat dingen beter, maar we zijn niets te kort gekomen deze week. We hebben er van genoten.
 
Bart Brentjens won de race bij de Masters samen met Abraao Azevedo en Hans Becking won in onze categorie samen met Jiri Novak, Proficiat mannen! 
 
 
Via deze weg willen we Unisign nog bedanken voor de kleding sponsoring en ook Ruud Theeuwen van Jan Reijnen B.V. voor de technische ondersteuning. En beiden natuurlijk het thuisfront voor het medeleven en hulp laatste maanden in aanloop naar dit evenement! Verder iedereen bedankt die ons op wat voor manier heeft gesupport op Facebook, Website, whatssapp enz.
 
Leon van der Schoor en Rob Wijnbergen bedankt voor de gezellige week! Altijd leuk met wat Nederlanders. Helaas geen finish voor hun door een crash van Leon op dag 2, maar dat komt wel weer goed mannen.
 
En als laatste wil ik Anton bedanken voor de super team spirit deze week! We waren erg goed aan elkaar gewaagd en we kennen elkaars sterktes en zwaktes en dat maakt het een perfect team! 

 

 

 

  • 2014-10-22_etappe_7
  • 2014-10-25_etap_7