34.6 km   915 hm Cross Country
2:46:53 
Daguitslag  29


Vandaag een korte rit, een echte Cross Country wedstrijd, voor iedereen stonden 5 ronden van 7 km op het programma, maar als je gedubbeld werd was het een ronde minder en een uur straftijd. Vandaag mochten we individueel rijden en de gemiddelde tijd telde.  


We waren beide redelijk hersteld van de rit van gisteren door goed te blijven eten en continu te blijven drinken. De ronde was echt leuk, vanuit het Brasil Ride Camp gingen we over grove kasseien wegen via een single track naar de eerst klim. Deze was goed te rijden over schotter. Daarna volgde een leuke snelle afdaling met wat stenen en wit zand. Hierna kwam een single track tot aan de voet van de klim waar we moesten lopen omhoog. Hier had je twee keuzes, of omhoog lopen en via een technische afdaling omlaag of via de chicken run die minder technisch was maar wel wat om fietsen was. De technische afdaling was een paar 100 meter met veel uitgesleten stenen. Hierna volgde nog een snel stuk omlaag en dan terug over de finish.  

We vertrokken samen en schoven goed naar voren om niet te veel met opstoppingen te maken te krijgen, dit lukte aardig en we konden goed blijven rijden. Bij de eerste doorkomst hebben we allebei de afdaling genomen, ik liep hier uit, omdat ik deze omlaag fietste en Anton liep hier.  

Het duurde dan ook even voordat Anton weer aansloot in de 2e ronde, vanaf dat moment hebben we besloten om onze eigen race te rijden. Zo kon Anton via de chicken run gaan, heelhuids aankomen is natuurlijk het belangrijkst!  

Ik had vandaag goede benen en het ging lekker, ik kon 4 rondes rijden, want we werden gedubbeld door de kop van de wedstrijd. Mijn rondetijden waren 26:40 24:44 24:47 en 26:30. 
Anton had het wat zwaarder en verloor enkele minuten, vooral door de chicken run, maar kon de 4 rondes wel goed uitrijden. In de uitslag was ik 62e individueel en Anton 76 van de 220 deelnemers (110 teams) in de Open Men categorie

Vandaag dus wel een uur extra tijd maar dat hadden we wel verwacht, de kop van de wedstrijd zijn bijna allemaal prof en die gaan toch echt een stuk harder! De rest van de dag is relaxen, fiets in orde maken en even wat kleding wassen.  

Komende dagen worden weer lange ritten, maar het gaat goed en we voelen ons nog sterk! 

 

  • 2014-10-21_etap_3
  • 2014-10-21_etappe_3_1
  • 2014-10-21_etappe_3_2
  • 2014-10-21_etappe_3_3