Na 2 weken met veel duurtraining afgesloten met een Nationale MTB wedstrijd in Oldenzaal. De laatste 2 weken 900 km en 32 trainingsuren gehad, dus de conditie heeft als het goed is een flinke boost gekregen. Maar of dat de ideale voorbereiding is voor een wedstrijd.... Deze week toch maar besloten om te gaan rijden en samen met Daan Bongers naar Oldenzaal gereden om er achter te komen.

 

Er stonden welgeteld 27 renners aan het vertrek precies rond het middaguur voor 75 minuten wedstrijd. Onder het genot van een heerlijk zonnetje en een perfecte temperatuur mochten we genieten van de mooi uitgezette ronde op recreatiepark Hulsbeek. Het was toch wel de moeite waard om 2 uurtjes in de auto te zitten voor deze ronde, wederom erg leuk met enkele kunstmatig gemaakte technische stukken zoals dropp offs, rock gardens, zandstroken en natuurlijk leuke single tracks door het bos. met de start zat ik er goed bij ergens in het middenveld met een grote groep renners om me heen. 


De gehele wedstrijd vanaf het begin samen gereden met 4 renners, waarvan twee van een Duits team met GT fietsen. Dit was de eerste ronde ideaal, ze waren elkaar een beetje kapot aan het maken en ik zat steeds in tweede positie. Elke keer als ik wou overnemen sprintte de andere weg en ging ik er weer achteraan. Ze waren flink aan het vloeken op mekaar, maar dat vond ik niet erg, kon er fijn van profiteren. De benen voelden ondanks de vele trainingsuren laatste weken goed aan, ten opzichte van 2 weken geleden in Nieuwkuijk had ik weer de power om aan te zetten en ook op de vlakke stukken door te trekken. 

We bleven eigenlijk steeds bij elkaar rijden en ik bleef continu in eerste of tweede positie rijden, voelde me een van de sterkere van de groep en wou tempo blijven houden aangezien er nog renners terug konden komen. Dit ging dan ook goed tot aan de laatste ronde, hier pikte ik Daan nog op, die had helaas rijdend voor het podium lek gereden en met wisselen een ronde achterstand opgelopen. De tweede positie in de groep heb ik in de laatste rondes eigenlijk niet meer af gegeven, ook al bestond de groep ondertussen uit 5 renners . Het laatste rechte stuk moest ik nog wel alles geven, maar ik kon mijn plaats behouden en na 75 minuten als 14e eindigen vandaag.

Na de finish nog een ronde op de MTB gemaakt met Daan en de teller stond weer op 75 km vandaag. 
Heerlijk dagje en tevreden, een flinke stap gemaakt, zeker voor mijn gevoel ten opzichte van een paar weken geleden. ook had ik niet verwacht dat ik nog zo fris zou zijn, dus dat was ook positief vandaag. Dit nu proberen door te trekken en dan hopelijk volgen er in de rest van het seizoen een paar leuke uitslagen. Aan de motivatie ligt het in ieder geval niet..... 

  • 2015-04-19_oldenzaal_1
  • 2015-04-19_oldenzaal_2
  • 2015-04-19_oldenzaal_3
  • 2015-04-19_oldenzaal_4
  • 2015-04-19_oldenzaal_5