Het was voor mij 2008 toen ik voor het laatste mee heb gedaan aan de nationale wedstrijd in Nieuwkuijk. In al die jaren is het parcours positief veranderd en heeft de organisatie er een mooi en uitdagend parcours van gemaakt. De wedstrijd van vandaag maakte deel uit van de Beneluxcup, wat er voor zorgde dat er naast Nederlanders ook een flink aantal Belgen aan de start stonden.

 

 

Samen met Daan Bongers de ronde verkend en warm gereden en daarna mocht ik opstellen op een 33e plaats van een erg sterk deelnemersveld van ongeveer 50 renners. De startlus was breed en er werd echt hard gestart, dit kun je echt niet vergelijken met een wintercompetitie wedstrijd.  Aangezien ik rustig op aan het bouwen ben en nog niet veel intensieve trainingen heb gehad had ik het zwaar de eerste ronde, enkele plaatsen moest ik toegeven en rond een 35e plaats kwam ik bij de eerste doorkomst door.
 

Ondertussen had ik me in een groep genesteld van 4 renners, volgen lukte maar daarna was het ook op. De ronde bestond uit veel bochten, verschillende korte klimmetje en enkele rockgardens. Alles goed te rijden en voor het publiek overzichtelijk, dit gecombineerd met een mooi paaszonnetje waren de omstandigheden ideaal. Ik merkte al dat ik op de vlakkere stukken in het parcours moeite had en vaak enkele meters moest laten lopen die ik daarna weer terug kon pakken. 


We moesten bij de Masters 30+ 75 minuten wedstrijd rijden. Met nog 3 rondes te gaan zette ik me toch op kop en probeerde met alles wat ik had het gat te dichten naar de renner voor ons. Op enkele meters na kwam ik terug, maar helaas nog met 2 andere renners in mijn wiel. Zij namen daarna direct over en ik moest toen helaas passen, net even te diep gegaan en hiervoor moest ik dan ook zelf de prijs betalen. Zo kwam ik met nog 2 rondes te gaan alleen te zitten en moest ik toch nog gas blijven geven want achter me zaten nog een paar renners die terug konden komen.
 

Gelukkig was de marge genoeg en na 1:22 uur kwam ik over de finish op een 37e plaats. De uitslag kan natuurlijk beter, maar voor de eerste MTB wedstrijd dit seizoen zonder echte specifieke voorbereiding ben ik redelijk tevreden. Op naar de volgende…..

 

  • 2015-04-05_nieuwkuijk_1
  • 2015-04-05_nieuwkuijk_2
  • 2015-04-05_nieuwkuijk_3
  • 2015-04-05_nieuwkuijk_4
  • 2015-04-05_nieuwkuijk_5
  • 2015-04-05_nieuwkuijk_6