Het is alweer enkele weken gelden dat ik een wedstrijd gereden heb. De laatste maand flink getraind, vooral op Mallorca, en nu eens kijken hoe het met de vorm is gesteld en er sprake is van supercompensatie. Afgelopen donderdag nog trainingsritje op de baan gereden in Venlo en 3e geworden dus de conditie is er wel momenteel. Vandaag samen met Daan naar Sittard gegaan voor een nationale wedstrijd bij de Masters 30+ over 75 minuten

 

Om 12 uur stonden we klaar met een kleine groep renners, ongeveer 25 man, voor een schitterende wedstrijd in Sittard op de Watersley. Dit is echt een mega mooie ronde, waar ik in goede doen aardig uit de voeten kan, veel korte klimmetjes en niet te veel vlakke stukken. Ik was dan ook gebrand op een goede uitslag vandaag. De startklim was gelijk flink omhoog over asfalt en hier kon ik veel renners passeren en als 5e het bos in gaan, een superstart dus vanaf de derde rij. 

 

Het eerste stuk was wat vlakker en hier kon ik nog goed volgen, bij het ingaan de de technische stukken moest ik enkele renners, waaronder de latere winnaar Gody toch voorbij laten. Al snel ging ik Daan voorbij, die gelukkig weer op de fiets zit na een flinke val Houffalize. Hierna kwam ik met 4 renners bij elkaar rijdend voor de 7e plaats en ik zat steeds in 2e positie. Op de lange asfaltklim sprong er een renner weg en ik kon als enige mee, al koste het veel moeite. Ik kon alleen maar volgen, hij reed net iets makkelijker, zowel op de klimmen als op het vlakke. ik begon er langzaam als een jojo achter te hangen en dat is meestal geen goed teken.

 

Met nog 2,5 ronde te gaan moest ik helaas lossen, terwijl hij vroeg om over te nemen, ik reed echter echter maximaal dus dat ging niet meer lukken. Nu was het proberen om de positie alleen vast te houden, want 8e in een nationale wedstrijd zou mijn beste prestatie zijn. Dit koste me veel moeite, maar gelukkig was het gat zo groot dat ze niet meer terug kwamen. Onderweg toch nog een beetje kunnen genieten van de mooie paadjes die we kregen voorgeschoteld, want dit is echt een super mooie MTB ronde. Ik kwam dan ook met een erg tevreden gevoel over de finish, na een voor mij perfect gereden en ingedeelde wedstrijd. 75 minuten gas kunnen geven op zo'n schitterende ronde dat is toch waar je alle trainingsuren voor maakt. En het mooie is natuurlijk dat het er dan in de uitslag ook uit komt! Nu even door trekken voor de komende wedstrijden.

 

Thanx voor de support, Daan voor de gezelligheid en Jovi bedankt voor de verzorging en de foto's 

 

  • 2015-05-17_sittard_2
  • 2015-05-17_sittard_3
  • 2015-05-17_sittard_4
  • 2015-05-17_sittard_6
  • 2015-05-17_sittard_7
  • 2015-05-17_sittard_8