Dit weekend had had ik eigenlijk een MTB wedstrijd staan, maar heb er toch voor gekozen om maar eens wat anders te doen, namelijk een wedstrijd op de weg. Dit om wat meer uren te maken met het oog op de komende marathons en de 24 uurs race van Bikefestival Brabant. In Beegden was vandaag het WFN kampioenschap 2015, een wegwedstrijd voor Amateurs van 103 km op een parcours van 4.3 km. Met dit heerlijke weertje lekker op de fiets er naar toe met Markus Granzow en Bas Janssen.
 

Er stond een aardig deelnemersveld aan de start, een man of 80 als ik moet schatten. De ronde was leuk en erg goed te rijden, met ook en beetje hoogteverschil. Een uitslag rijden was niet echt mijn doelstelling, kilometers maken en mee draaien in het peleton. Dit ging dan ook erg lekker en ik had niet al te veel moeite om het tempo te volgen. Per ronde was het een keer flink aan zetten na een haakse bocht en alle andere bochten waren ruim genoeg om ze redelijk op tempo te nemen. Al snel was er een kopgroep van en man of 10 en ik zat lekker in het peleton. De temperatuur was goed, niet al te warm gelukkig want ik had maar 2 bidons.

Helaas miste ik de slag toen Markus en Bas met een groepje van 4 naar de kopgroep reden, nadat ik net even gas had gegeven op kop van het peleton. Want als het lekker gaat wil je toch het beste eruit proberen te halen! Ik moest even passen en heb me daarna rustig gehouden en tot aan de laatste ronde gewacht om proberen er toch nog een leuke uitslag te rijden. Ik werd in de sprint 6 van het peleton, wat resulteerde in een 21e plaats. De 103 km reden we in 2:23u met een gemiddelde van 43 km/u Hier ben ik tevreden mee, het ging lekker en het zit wel goed met het duurvermogen en de snelheid. Bas werd knap 6e en Markus 14, super mannen! Hebben we op Mallorca mooi de basis voor gelegd! Na de wedstrijd weer op het fietsje naar huis en de teller stond thuis op 180 km, dus het was al met al een geslaagd dagje!  Nu een weekje rust en dan Zondag de marathon RDHF in Malmedy, woensdag Streetrace in Baarlo en 27/28 juni de 24 uurs race in Zeeland.