Landgraaf nationaal, altijd een erg gave wedstrijd voor de echte mountainbiker. Veel zware klimmen, leuke afdalingen en mooie omgeving en dat alles op nog geen uur rijden vanaf Panningen. 

 

Ongeveer 35 Masters 30+ stonden aan het vertrek vandaag voor 1.5 uur lang rondom de Wilhelminaberg te rijden. Door de late inschrijving stond ik bijna achteraan, maar dat maakt op deze klimronde niet zo veel uit, het is de hele wedstrijd ieder voor zich en echt veel voordeel van samen rijden heb je hier niet. De start ging niet echt lekker, ik miste een beetje de felheid om toch wat te schuiven naar voren. Zomerseizoen is voor mij al beetje afgesloten en deze wedstrijd is gewoon te mooi om niet te rijden. Maar al snel op de beklimmingen was het ritme zoeken en wat plaatsen goed maken. Ondanks het afzien op de erg zware ronde heb ik genoten op de MTB, wat een super gave ronde om te rijden en zeker met deze perfecte weersomstandigheden. Echte spannende gevechten waren het niet vandaag, alles lag uit elkaar en ik reed het merendeel van de wedstrijd alleen. De trainingen van Oostenrijk om te klimmen op een iets lichter verzet kon ik hier goed uitproberen en voor mijn gevoel ging het in ieder geval goed.

 

Bij de verzorging stond Daan klaar met een bidon in de laatste 2 rondes, want hij had helaas lek gereden in de eerste ronde. Met nog 2 rondes te gaan kon ik nog een plaatsje naar voren schuiven, wat een fijn gevoel op een klim ernaar toe rijden en gelijk weg rijden! Het tempo bleef gelijk voor mijn gevoel, de vlakke stukke goed door rijden, maar iets in houden om de klimmen hard op te rijden. En natuurlijk bergaf lekker laten rollen. Dit werkte goed voor mij en zo kon ik na 1.5 uur wedstrijd op een 14e plaats eindigen. Dit was ook de laatste wedstrijd van de Beneluxcup en voor mij ook de laatste Nationale wedstrijd dit jaar, in het regelmatigheidsklassement sta ik 13e. Helaas geen foto's van vandaag. 

 

Komende weken wordt het lekker wat fietsen en ook wat meer hardlopen. Heel misschien nog ergens een wedstrijdje, maar waarschijnlijk zal Baarlo de eerstvolgende zijn.