Vandaag eens deelgenomen aan een andere discipline, namelijk een Run Bike Run, en wel de Hora Run Bike Run in de Boekend. 5 km hardlopen, 21 km wielrennen en tot slot nog eens 2,5 km hardlopen stonden op het programma onder goede weersomstandigheden.

 

De start ging gelijk erg hard, want iedereen startte gelijk zowel de duo’s als de solo’s. Ik zat er vooraan bij, maar moest toch snel wat mannen laten gaan. Weer iets te enthousiast gestart in een veld met zeer ervaren lopers De eerst ronde van 2,5 km liep ik in net iets meer dan 9 minuten. De ronde erna viel het tempo iets terug en verloor ik wat plaatsen, maar het  ging niet verkeerd voor mijn gevoel. Net voor de wissel even een gelletje erin voor wat extra energie en vol door. 

Binnen de 20 minuten had ik het loopgedeelte gehad en kon ik beginnen aan de 2 fiets rondes, snel even de loopschoenen voor de wielrenschoenen wisselen en de helm op. Al snel zat ik op de fiets en begon ik wat mensen in te halen. Het eerste gedeelte van de ronde was langs de provinciale weg op het fietspad en hier stond de wind tegen. Dat is echt niet mijn ding en hier had ik moeite het tempo hoog te houden. Ik was dan ook blij dat er vanuit achteren een renner me inhaalde waar ik mee kon samen werken. Hij, Frits op de Laak, reed op een tijdritfiets en was toch wel wat sterker als mij. Als hij overnam ging het een paar kilometer per uur harder, of fing het nou steeds langzamer als ik overnam... Elke keer als hij de kop overnam trok hij door en had ik moeite om in het wiel te blijven. Dit is me toch meer dan een rond gelukt en nadat hij voor de 15e keer de kop hard over nam moest ik hem ook echt laten gaan. Na afloop sprak ik hem en hij probeerde me bewust bij elke overname te lossen, dus dan viel het me niet tegen dat ik het zo lang heb volgehouden. Ook gezien het feit dat ik geen tijdrit fiets had, zelfs geen ligstuurtje! 

Het laatste gedeelte van de 2e ronde reed ik dus alleen en had gelukkig wel een lekker tempo te pakken. Na ongeveer 35 minuten, met een gemiddelde van boven de 37 km/u op de fiets kon ik de laatste keer wisselen, fiets aan de kant en de loopschoenen weer aan. De 2,5 km gingen niet verkeerd, wel iets langzamer als de rondes voor het fietsen, maar omdat ik helemaal alleen liep en niemand voor en achter me had maakte dat niet veel meer uit en hoefde ik niet meer voluit. Het koste wel wat moeite, het lopen na het fietsen blijft moeilijk en vermoeiend voor de benen. 

Na ongeveer 1:05 kwam ik over de finish, met als resultaat een 6e plaats bij de solo deelnemers. Gezien het sterke deelnemersveld met verschillende triatleten ben ik daar erg tevreden mee. Het was een leuk evenement om eens mee te maken, en de combi fietsen en lopen die ligt me wel. Mam bedankt voor de support en het maken van de foto’s!

  • 2015-09-06_Hora_1
  • 2015-09-06_Hora_2
  • 2015-09-06_Hora_3
  • 2015-09-06_Hora_4
  • 2015-09-06_Hora_5