Na de val in Reuver, 3 weken geleden heb ik niet meer op de mountainbike getraind, alleen wat in de fitness en op de racefiets. Gisteren was de eerste keer en na de verkenning in Meijel besloten om vandaag gewoon te starten. Het gaat de goede kant op met de schouder en de rib, nog niet helemaal hersteld, maar genoeg om weer te koersen! De ronde in Meijel lag er perfect bij, compleet bladvrij en weinig modder te bekennen op deze snelle omloop. Anders dan de voorgaande wedstrijden was de start vandaag om 14:00 in de Simonshoekse Bossen onder koude maar droge omstandigheden.

Ik mocht nog net op de eerste startrij opstellen en ik vloog er eigenlijk gelijk vol in, kon met de eerste 5 mee voor een halve ronde. Tempo zat er goed in, maar merkte dat ik iets te diep moest gaan om te kunnen volgen. 2 weekjes geen wedstrijd dan mis je toch een beetje ritme. De eerste twee rondes toch iets te gek gedaan en voelde de schouder best wel, daardoor in de derde ronde iets rustiger aan gedaan. hierdoor sloot Ike Janssen bij me aan. Hij nam al snel de kop over en trok op de vlakkere stukken hard door. Volgen ging net op deze snelle stukken. gelukkig kon ik zodra er wat bochten en kort heuveltjes kwamen makkelijker volgen en enigszins een beetje herstellen. Ike bleef constant door rijden en nadat ik een halve ronde op kop had gereden, nam hij snel weer over. Geen probleem dacht ik bij mezelf, ik vertrouw wel op mijn laatste ronde! We haalden met nog 2 rondes te gaan nog een renner voor ons in die compleet stil viel en reden voor de 8e plaats in de wedstrijd. 

 

In de laatste ronde bleef Ike op kop rijden en hij probeerde me enkele keren te lossen op wat lange rechte stukken, maar ik kon redelijk volgen, zeker als erna weer wat bochtje kwamen. Aan het einde van de ronde zat een klimmetje in waar iedereen moest lopen, voor dit stuk had ik voorgenomen om Ike te passeren. Dit lukte me met een korte krachtinspanning en zo kon ik de laatste meters Ike voor blijven. Uiteindelijk dus een 8e plaats, waar ik vooral positief op terug kijk dat ik weer op de fiets zit en wedstrijden kan rijden, want die val in Reuver had veel erger kunnen uitpakken! 

 

Foto's van vandaag zijn van Theo Gelissen en Eric Korenblik. Volgende week Beegden, weer een erg snelle ronde. Tot volgende week

 

  • 2015-11-22_meijel_1
  • 2015-11-22_meijel_2
  • 2015-11-22_meijel_3
  • 2015-11-22_meijel_4
  • 2015-11-22_meijel_5
  • 2015-11-22_meijel_6