Afgelopen week kreeg ik een berichtje van team manager Herman Schoens dat mijn Univega 29er binnen was. Deze zaterdag samen met teamgenoot Daan opgehaald en 's middags al gelijk even uit geprobeerd. Beetje wennen natuurlijk die grote wielen en een erg breed stuur, maar hij fietste en stuurde lekker! Vandaag na na enkele kleine veranderingen in de zithouding aan de start in Beesel op de altijd zware ronde op de Walsberg.

 

Samen met Anton naar Beesel gefietst voor een rondje verkenning en om 14:00 de wedstrijd. Met inrijden merkte ik al dat het niet mijn dag ging worden, vermoeide benen en geen power bij elk kort klimmetje en er zitten er wat in in deze ronde. Soms is dit voorgevoel wel eens helemaal verkeerd en gaat het toch nog lekker, helaas was dit vandaag niet het geval. Laatste weken niet aan trainen toe gekomen en dat heb ik toch wel nodig, weet ik na al die jaren op de fiets. Vanaf de start blokkeerden de benen, ik voelde me vermoeid en ik kreeg het tempo er vandaag niet in! Dit was ook te merken, want ik kon bij niemand aanpikken, of maar heel erg kort. op het laatst geprobeerd met enkele Masters aan te sluiten, maar helaas dit was ook niet van lange duur. De basis is een stuk weg is en dan is het moeilijk een goede wedstrijd met alleen maar interval te rijden van een uur! Uitslag vandaag daar hebben we het maar niet over.....


Dit houdt voor mij in dat ik even niet start in de Jos Feron competitie, ga even mijn rust pakken, de accu opladen en in het nieuwe jaar een nieuwe en goede basis leggen voor het volgende zomerseizoen. Dit zal voor mij eind april, begin mei beginnen met ondere andere de Trans Portugal, een 8 daagse wedstrijd over 1000 km! En in juni de 24 uurs race van het team in Rieste. De verdere planning moet ik nog in gaan vullen. 

 

De nieuwe fiets is me vandaag goed bevallen, hij stuurt lekker en geeft genoeg comfort, daar lag de mindere dag in ieder geval niet aan! Natuurlijk even wennen een nieuwe fiets maar dat gaat wel goed komen als ik er meer op heb getraind. De Univega Summit Expert 29er hardtail is afgemonteerd met aandrijving en wielen Shimano XT, Fox voorvork, BPeople zadel, Connex ketting en Schwalbe banden. Een top fietsje! Een bedankje aan Herman en het Univega team voor het beschikbaar stellen van de Univega MTB totdat de nieuwe er zijn voor het komende seizoen! Verder natuurlijk Theo Gelissen en Eric Korenblik voor de foto's. Adios! 

  

  • 2015-12-13_Beesel_1
  • 2015-12-13_Beesel_2
  • 2015-12-13_Beesel_3
  • 2015-12-13_Beesel_4
  • 2015-12-13_Beesel_5
  • 2015-12-13_Beesel_6