Vandaag stond een nieuwe wedstrijd in de reeds van de Jos Feron Competitie op het programma. In Landgraaf in het Eijkhagenbos werd de renners een schitterende ronde gepresenteerd, een echte aanvulling op het programma. Deze zware ronde lag er gelukkig droog bij en was helemaal te rijden op de fiets, al viel dat niet mee elke ronde. Het is dat het vandaag een mooie ronde was en ik er van genoten heb, want van de vorm moest ik het vandaag niet hebben.

De start ging niet echt lekker, beetje in het middenveld de eerste beklimming op lopen. Daarna bij start finish langs en proberen een groepje te vinden met het juiste tempo. Dit viel al niet mee vandaag, merk toch dat ik iets te weinig heb getraind de laatste maand. De ronde was over een gedeelte van de vaste mountainbike route in Landgraaf, erg leuke stukken ertussen en flink wat wortels. Dit was allemaal goed te doen op de fully, en ook de snelle Thunder Bird bandjes waren hiervoor perfect.  

Na een 25 minuten wedstrijd zat ik nog steeds op kop van het groepje van 4 en ik trok eens vol door op de steile klim voor de finish. meteen een gat want er moesten hier verschillende renners lopen. Ik probeerde de ronde erna het tempo vast te houden, samen met een andere renner. Deze kon ik nog even volgen maar ik was te diep gegaan en ik stond weer bijna geparkeerd. Ik viel wat terug en probeerde bij de volgende renner van de groep aan te klampen. Helaas weer moest ik weer lossen. Met nog 3 rondes te gaan werd ik gedubbeld door Edwin Arts, waar dit seizoen geen maat op staat. Ik had me een beetje hervonden en ben 3/4 ronde achter hem aan gegaan en kwam nog terug tot de renner waarbij ik eerder had moeten lossen. Deze actie was eigenlijk niet zo slim, ik weet dat ik zo'n inspanning momenteel niet goed verwerk en ja hoor, ik stond weer geparkeerd. Dus de wedstrijd maar gewoon uitgefietst, al viel dat niet mee om op het einde van de wedstrijd de steile beklimming nog op te rijden.

Uiteindelijk een 9e plaats vandaag, wel genoten van de leuke ronde en het heerlijke fietsweer zo in december. Volgend week Beesel op de Walsberg, een van mijn favoriete rondje, maar of dat ook is met een mindere vorm...... we zullen het volgende week zien. Iedereen bedankt voor de support vandaag, Frank voor het mee rijden en Theo Gelissen voor de foto's.

 

  • 2015-12-06_landgraaf_1
  • 2015-12-06_landgraaf_2
  • 2015-12-06_landgraaf_3
  • 2015-12-06_landgraaf_4
  • 2015-12-06_landgraaf_5
  • 2015-12-06_landgraaf_6