Hemelvaartsdag, al veel jaren vaste prik om een leuke marathon te rijden in de Ardennen. Namelijk Les Cimes de Waimes, een schitterende rit van 85 km 1900 hoogtemeters en vooral heel veel mountainbike plezier. Samen met Frank Lamber en Peter Nielen stond ik aan de sart en deze keer was het  met een iets andere instelling.

Normaal is het gespannen in het startvak staan, hoe is de conditie, ga ik een goede uitslag rijden enz. Maar vandaag stonden we met zijn drieën aan de start met een doel: Genieten van de o zo mooie sport mountainbiken. En ik kan zeggen, dat hebben we ook gedaan.

De start was elke 10 minuten een blok, maar we hadden besloten samen te starten en de rit te rijden. Het viel mee met de opstoppingen in het begin, weinig stil hoeven te staan en overal goed door te fietsen. Dit kwam ook door het schitterende weer en een andere route voor de startlus. Samen reden we een lekker toertocht tempo zonder ons druk te maken om de tijd die we zouden rijden. Een heel ander gevoel voor me om zo te rijden, maar zeker niet minder leuk. Namelijk langer genieten, meer van de omgeving mee krijgen, zelfs tijd voor een foto en 's avonds niet compleet uitgeteld op de bank!

De hele tocht hebben we samen gereden en dit ging perfect samen, allemaal een beetje hetzelfde niveau. Na de klim op de skipiste van Ovifat hebben we ons eens rustig de tijd genomen om van de verzorging gebruik te maken. Het laatste gedeelte van de rit rondom het meer van Robertville was weer 100% genieten en zo reden we naar 5:17 samen met een voldaan gevoel Waimes binnen.

Voor mezelf erg lekker gereden. Genoten van de rit, het gezelschap en de omgeving, dat is uiteindelijk toch waar het om draait...... Genieten!

  • 2017-05-25_Waimes_1
  • 2017-05-25_Waimes_2
  • 2017-05-25_Waimes_3
  • 2017-05-25_Waimes_4