Dat is lang geleden dat er weer eens een verslag op de wedstrijd staat. De laatste wedstrijd was in de wintercompetitie afgelopen en wel in Beesel. Laat dit net de plek zijn waar ik afgelopen zaterdag weer een wedstrijdje heb gereden. Overdag was de landelijke jeugd wedstrijden georganiseerd door MTB Baarlo. Aan het einde van de dag was er een open wedstrijd.

Altijd leuk om met veel renners uit de regio de krachten te meten. Voor mij stond er in ieder geval niet veel op het spel, alleen genieten en kijken of ik het nog kon, want de trainingsarbeid is niet meer wat het geweest is.

Een renner of 30 stond aan de start en ik mocht op twee na laatste starten. Het starten ging goed en kon me naar voren rijden door her en der  wat plaatsen te schuiven. Hartslag vol in het rood en dat betekend wachten op een terugval. En ja hoor de start moest ik in de tweede ronde bekopen. Ik pakte mijn ritme en kon nu wel redelijk constant blijven rijden ergens rond de 22e plaats.

Met nog 1,5 ronde te gaan kwam ik weer beter in mijn ritme en wou ik mezelf nog eens even testen. Even een tandje bij en nog wat renners oprapen, wat verbazingwekkend goed lukte. Zo passeerde ik nog 4 renners en werd ik 18e. Lekker gefietst, genoten van de schitterende ronde en het enthousiasme van MTB Baarlo. Theo Gelissen bedankt voor de foto's.

Komende donderdag weer eens een marathon op het programma, namelijk Les Cimes des Waimes. Altijd een mooie ronde zeker bij goed weer in de Ardennen.