Vandaag stonden we weer aan de start in Baarlo, altijd en leuke omloop begin oktober met een flink deelnemersveld. Vandaag misschien iets minder doordat de Bart Brentjens Challenge was. Normaal zou ik deze wedstrijd wel rijden als marathon rijder, maar gezien het feit dat ik de laatste maanden niet veel aan trainen toe kom, zijn die 110 km in het heuvelland momenteel iets te veel. Dus daarom gewoon vertrouwd aan de start in de wintercompetitie. 

Aan de start een 20-tal renners voor een uurtje stof happen, want ik kan me geen editie herinneren dat het zo droog was op deze ronde. Om 14:00 was de start en ik mocht op de 2e rij opstellen door mijn deelname afgelopen week in Venlo. De eerste ronde ging niet verkeerd bij mij, ik kon met in het middenveld nestelen en reed bij renners waar ik afgelopen jaren vaker mee in gevecht was. Of dit dan net iets te veel van het goede was, of het ging vandaag gewoon echt niet, de 2e ronde stond ik compleet geparkeerd. De hartslag zakte naar 130 bpm en ik kwam niet meer vooruit, een renner of 6 haalde me in alsof ik stil stond. 


Hierdoor was de moraal even ver te zoeken en ik ben rustig blijven fietsen, hopend dat het gewoon een dipje was en dat ik er enigszins weer bovenop kwam. Dit was het geval nadat de masters mij voorbij kwamen en ik probeerde mij op te pakken om aan te sluiten. Dit lukte aardig toen het treintje met de eerste 5 masters voorbij kwamen. Ik kon ze maar een halve ronde volgen, maar dat was genoeg om weer door te rijden en mijn eigen tempo te zoeken. Dit tempo ging voor mijn gevoel redelijk maar helaas werkte de Univega niet mee, de zadelpen begon langzaam te zakken en hierdoor ging zittend fietsen lastig en kon minder kracht zetten. Ondertussen zat ik samen met Jacques Cox en met hem heb ik ook de wedstrijd uit gereden. Op het laatst kwam de wedstrijddrang toch weer in me naar boven en heb ik hem toch nog geklopt, ook al ging het nergens meer over. 

Volgende week Helmond, een nieuwe ronde op het programma. Komende weken gelukkig wat meer tijd om te trainen en hopelijk kan de blik dan iets naar voren worden gericht. Bedankt voor de aanmoedigingen iedereen, ondanks het fit dat jullie meer van me zijn gewend! Foto's vandaag zijn van Theo Gelissen en Janine.

  • 2016-10-09_Baarlo_1
  • 2016-10-09_Baarlo_2
  • 2016-10-09_Baarlo_3
  • 2016-10-09_Baarlo_4
  • 2016-10-09_Baarlo_5