Na jaren de start van de wintercompetitie gereden te hebben in Baarlo, is het dit jaar in Venlo. Teamgenoot Daan Bongers heeft hier een nieuwe cross georganiseerd die werd ereden als NK voor de Brandweer en Politie. 's Morgens werd hij hier Nederlands Kampioen! Later op de dag zijn er 2 wedstrijden die mee tellen voor de Jos Feron competitie. Voor mij een seizoen waarin ik start zonder al te grote verwachtingen, lekker rijden en mijn wedstrijdjes mee pikken en proberen af en toe een leuke uitslag te rijden. 

Na een paar rondjes inrijden op de nieuwe ronde was ik enthousiast over het parcours en had ik er zin in. Bij de Amateurs stonden net geen 20 man aan het vertrek. Even snel om me heen kijkend wist ik al dat ik niet veel in te brengen had. Veel renners komen sterk uit de zomer of zijn klaar voor de winter. Ik heb het momenteel allebei niet. 

Bij de start was het weer een gezellige boel, alle renners bij elkaar en wachten op het startschot om de Schaapsdijkweg op te vliegen. Gelijk voluit en de eerste ronde kon ik me nog wat mengen tussen wat renners. Het eerste gedeelte van de ronde was wat vlakker, gevolgd door een snelle afdaling, korte klim en een technische afdaling in het losse zand. Het gedeelte erna was onder langs gevolgd door de zwaarste klim van de ronde, waar ik toch niet ieder ronde omhoog kon rijden. Het gedeelte erna kwam uit op de verharde weg en de finish lag halverwege de klim. Een mooie plaats voor alle renners die in de laatste ronde nog moeten sprinten voor de positie. 

Na een ronde waren de meeste renners bij elkaar uit gekomen waar ze thuis horen, ik was wat terug gezakt en net voor me reed Tim Meusen. Ik kon hem lang in het vizier houden, maar hij liep net iets uit elke ronde. Hierdoor werd het voor mij een individuele wedstrijd en dat is net eigenlijk niet wat ik wou. Om alleen het tempo hoog te houden had ik wat problemen mee, de wil is er wel maar diep gaan lukt nog niet echt. 

De Masters 40 starten altijd 2 minuten achter ons en zodra ze voorbij komen probeer ik aan te pikken, zo ook vandaag. De koplopers gingen echter te snel en later kon ik een tijdje volgen bij Leon en Stefan. Met nog enkele rondes te gaan heb ik mijn eigen tempo gezocht en de wedstrijd uit gereden, alleen de laatste ronde rustig aan gedaan, want ik zag winnaar Gody aan komen en hij heeft me net gedubbeld. 

Vandaag geëindigd op een 13e plaats en helaas een wedstrijd alleen gereden. Ik hoop de volgende weken in ieder geval een onderlinge strijd te hebben, want dat maakt het toch wat leuker. Komende week staat Baarlo op het programma en de week erna een nieuwe in Helmond. 

  • 2016-10-01_Venlo1