Na de zware, mooie en natte TransPortugal heb ik gelopen weken nog heerlijk na genoten van alle leuke reacties / felicitaties van iedereen. Erg leuk om te lezen en horen dat veel mensen me hebben gevolgd via Facebook en de website. Dit is in ieder geval een goede motivatie om door te blijven gaan met de website! Zondag stond de volgende MTB wedstrijd op het programma, even een wedstrijdje tussendoor, laatste moment ingeschreven in samen met Peter Nielen en Jack Piels naar Rhens gegaan voor een marathon van 80 km en 2200 hm, die ik nog niet eerder had gereden. De weersvoorspelling waren niet al te best, maar dit viel achteraf gelukkig heel hard mee en konden we tijdens de rit genieten van een zonnetje, echter was er wel veel modder. 

 

In de week na de Transportugal heb ik rustig aan gedaan, even bij komen van de intensieve week. Afgelopen week de draad weer opgepakt en dinsdag een wegwedstrijd gereden in Montfort. Tijdens deze kermiskoers kwam ik er toch achter dat het rijden van een criterium wat explosiever is dan een meerdaagse marathon. Al vroeg moeten lossen in het peloton, maar na even een ronde hersteld te hebben de resterende wedstrijd in het peloton gefinisht op P14. Teamgenoot Daan werd knap 2e! Donderdag op de baan gereden en hier ging het alweer beter met een 6e plaats. En vandaag, zondag dus aan het vertrek de marathon in Rhens.

Om 8.45 was de start en ik stond ergens midden in het veld van bijna 300 deelnemers. Michell Schulze, team  De start was bergop en ik kon een beetje naar voren rijden om me te positioneren voor de eerste off road stukken. Door de regenval van de dagen ervoor was het parcours erg modderig geworden en ook erg glad. Veel glibberen en glijden was het vandaag en het duurde bij mij ook even voordat ik het vertrouwen kreeg om hier lekker door heen te rijden. De insteek van vandaag was een lekkere marathon rijden op een constant tempo zonder te diep te gaan. Dit ook met het oog op komend weekend, als ik samen met Daan Bongers de 24-uurs race rijdt in Rieste. Dit constant tempo rijden ging lekker, op de langere klimmen kon ik voor mijn gevoel goed tempo rijden en dit ook het laatste uur. 

De marathon was leuk, met pittig klimwerk en toch ook erg mooie uitzichten over de Rijn, rijdend door wijngaarden. De ondergrond maakte het wel lastig, de afdalingen waren erg glad en bergop was het zelfs enkele keren lopen, omdat er geen grip was. Ondanks dat was alles wel goed te rijden. Onderweg toch veel Nederlanders aangezien deze wedstrijd deel uit maakt van de Sforz marathoncup, dat maakt het natuurlijk altijd leuk. Voor mij was het een nieuwe marathon en hij is goed bevallen, iets kleinschaliger als andere marathons, maar de organisatie was perfect.  

Na net geen 4 uur fietsen kwam ik als 55e overall en 20 in mijn leeftijdscategorie over de finish. Niet compleet leeg gereden, maar toch een stevig tempo gereden. Komend weekend dus de 24 uurs mtb wedstrijd in Rieste, waar ik met Daan een duo vorm. De andere renners van het team rijden in een 4-mans team. We hebben er zin in en samen met het complete Univega Pro Cycling Team zullen we er alles aan doen om een mooi resultaat neer te zetten.   

 

  • 2016-05-29_Rhens_1
  • 2016-05-29_Rhens_2
  • 2016-05-29_Rhens_3